Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Jutta Bodenről kiderült, hogy ittasan vezetett, vérében 1,34 ezrelék alkohol volt. Az eset után a politikus lemondott a mandátumáról.

A berlini rendőrség ittas vezetés, valamint „alkotmányellenes” és „terrorszervezetek” jelszavainak használata miatt nyomoz Jutta Boden berlini politikus ellen, írta a Junge Freiheit. Jutta Boden kerületi tanácsos volt Charlottenburg-Wilmersdorfban, egy berlini kerületben. 

A nő az A115-ös autópályán közlekedett Berlinből Brandenburg felé. A rendőröknek gyanús lett az autópályán imbolygó autó, ezért megállították a nőt, majd kiderült, hogy a vérét 1,34 ezrelékes alkoholszintűre dúsította azon a görbe estén. Őrizetbevételkor azonban a politikus hirtelen a karját lendítve, Heil Hitler! kiáltással éltette a Führert. Végül bevitték a rendőrségre, ahonnan vérvétel után hazaengedték.

Azóta lemondott a képviselői mandátumáról. Egy nyilatkozatában ezt azzal indokolta, hogy az ellenőrzés során „nem megfelelő és helytelen” reakciót mutatott. Mint fogalmazott, úgy érezte, a rendőrök nem bántak vele megfelelően, és amikor magyarázatot kért, felemelte a jobb karját. Habár a szájából elhangzott a Heil Hitler! felkiáltás, utólagos állítása szerint ezzel nem az volt a szándéka, hogy Hitlert éltesse.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Vasárnap ismét a demokrácia csodálatos működéséről tettek tanúbizonyságot a héber rend őrei az egykori Németországban.

Mi, összegyűjtött fiatalok 1944. december 24-én, karácsony napján indultunk el Kéthelyről Csehszlovákián és Németországon keresztül: 1945 májusában érkeztünk meg a felső-ausztriai altheimi átmeneti táborba, amelyben már mintegy 30-35 000 fő tartózkodott.

Egy viking nő lépett először partra az Újvilágban, méghozzá Kolumbusz előtt félezer évvel. De nemcsak Amerika felfedezésében volt az első, hanem abban is, hogy ott adott életet fiának, aki az első fehér gyermekként született a kontinensen, több mint 500 évvel Virgina Dare előtt.

Miután a keleti fronton megszakadt a tengelyhatalmak hadiszerencséje és a szovjet Vörös Hadsereg ellentámadásba lendült.

Az antifa támadások másodrendű vádlottját, Tobias E.-t a tanács egy év tíz hónapra ítélte, de akár hamarosan szabadulhat is. Ő ismerte el egyedüliként az ügyészségi váddal egyezően a bűncselekményeit, de az ítéletet már nem fogadta el.

A dunántúli hadműveletekben vettünk részt 1944 őszén és telén. Székesfehérvár eleste után – december 26-án – a balról Pusztavám, jobbról Csákvár–Környe irányába előre törő szovjet csapatok bekerítettek bennünket.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter ígéretet tett rá, hogy még a választások előtt betiltja a GUD nevű szélsőjobboldali diákszervezetet.

Amatőr régészek öt emberi csontvázat találtak Hermann Göring, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezető tagja, a német légierő parancsnoka, a Nagynémet Birodalom második embere egykori otthona alatt, a mai Lengyelország területén.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.