Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

A kibontakozó botrány miatt egyenesen a nő szobájában tartott sajtótájékoztatót a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) a Gyorskocsi utcai intézetből.

Hétfőn mosolyogva érkezett az antifa támadások miatt tartott előkészítő ülésre az ügy elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. A hazájában állítólag tanárnőként foglalkoztatott nőt lábbilincsben vezették a bíró elé, a jeleneten nemcsak a nő családja, de az olasz kormány is „megbotránkozott”. A botrány külügyminiszteri szintre is elért, állítólag Georgia Meloni egyenesen Orbán Viktorral egyeztetett a fogva tartás körülményeiről, bár erről nem derült ki semmi konkrét, az ügyet több magyarországi sajtóorgánum is habosította. Korábban ugyanis Salis egyik volt cellatársa áldatlan állapotokra panaszkodott az olasz médiának. 

Hétfőn a büntetés-végrehajtás már közleményben cáfolta a nő állításait, szerdán pedig egyenesen Salis zárkájában, a BvOP Gyorskocsi utcai intézményében tartottak bejárást. Kovács Mihály bv. ezredes, a BvOP Fogvatartási Ügyek Szolgálatának szolgálatvezetője leszögezte, hogy normál körülmények között sincsenek olyan sokan a cellákban, mint most. A nyolc férőhelyes termet csordultig töltötte a nagyjából harminc sajtós, köztük az olasz tévé képviselői. 

Az ezredes elmondta, hogy a körülmények nem szállodai színvonalúak, de ez mégiscsak egy börtön.

A szerdai tájékoztatón meg lehetett nézni a szobát, ahol a négy emeletes ágyon katonás rendben tartják a fogvatartottak az ágyneműiket, de megmutatták a lapos képernyős tévét és azt a listát is, amely szerint arra is figyelnek, ha valakinek az étkezésben speciálisak az igényei. A fogvatartottnak lehetősége van élőben, telefonon vagy videóhívással kapcsolatot tartani, és szükség esetén akár pszichológus segítségét is kérheti. Mint elhangzott, nyelvi akadályokkal sem kell számolnia, „a zárkájában várhatóan mindenki találhat valakit, aki beszéli az ő nyelvét”.

Kovács Mihály a sajtótájékoztatón bemutatta kolléganőjét, Csóra Edinát, aki reintegrációs tisztként dolgozik az intézményben, és olasztudásával segíti többek között Salist is a mindennapokban. A mai napon kiderült, hogy Ilaria Salis panasszal élt a körülményei miatt az ombudsmannál, ám nem született az ügyben elmarasztaló döntés a bv.-re nézve.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

Az NPR amerikai zsidó-liberális médiaintézmény arról közölt terjedelmes beszámolót, hogy az Egyesült Államokban egyre több „szélsőséges gyűlöletcsoport” alakul, és ezek hálózatba szerveződnek.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

„Amerika megbukott, mert egy társadalomban, ahol a hasznossági princípium mindenekfelett való, a morális felelősségérzete elsorvad” – ezt írja Márai Sándor 1957. november 5-én naplójába, s hozzáteszi, a Nyugat magyar forradalommal szembeni árulását nem lehet megbocsátani, és senki nem hisz többé a Nyugatnak.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2024. május 9-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt hazafias szkinhedet „csoportosan, társtettesként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével” vádol az ügyészség.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.