Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

A Gázával kapcsolatban Drezda sorsával példálózó izraeli politikusok elvárásait kielégítve, az IDF-nek is sikerült lerombolnia a gázai épületek harmadát, likvidálva legalább 23 ezer „terroristát és potenciális terroristát”, köztük 11 ezer gyereket, 10 ezer civilt és körülbelül 2500 hamászost (izraeli források szerint 8 ezret a szervezet 50 ezresre becsült állományából). Ebből a szempontból tehát Drezda és Gáza immár de facto testvérvárosok. Ilyen bravúros sikerhez képest a gázai invázió során elszenvedett izraeli veszteségek (188 halott, körülbelül 3000 sebesült és rokkant katona, 750 megsemmisült vagy lerobbant páncélos) bagatellnek tűnnek. Érthetetlen tehát, hogy magában Izraelben hallatszanak szkeptikus, sőt defetista hangok is a Hamász elleni végső csapás eredményességét illetően.

„Vezető izraeli újságírók (Barnea, Berg­man, Kaszpit stb.) elmondják az izraeli közvéleménynek azt, amit Netanjahu nem mond el nekik, hogy a Hamász megsérült ugyan, de nem hagyja magát legyőzni, és a legjobb, amit most tenni lehet: tárgyalni a túszok magas áron történő visszatéréséről.” (Martin Indyk, X, 2023. 12. 22.) Dan Haluc volt vezérkari főnök egy nemrégi interjúban azt mondta, hogy Izrael elvesztette a Hamász elleni háborút, hangsúlyozva, hogy az egyetlen győzelem, amelyet el lehet érni, az a miniszterelnök megbuktatása. „Számomra a győzelem képe az lesz, amikor Benjamin Netanjahu miniszterelnök lemond.” Az izraeli 7-es csatornán sugárzott megjegyzései egyértelmű kritikája a jelenlegi izraeli katonai és politikai stratégiának. (Former Israeli military chief says regime lost war against Hamas in Gaza, presstv.ir, 2023. 12. 26.) Jichak Brik tartalékos dandártábornok szerint az IDF szóvivője és a televízióban szereplő katonai szakértők torz információt adnak a Hamász veszteségeiről, amelyek jóval alacsonyabbak az IDF adatainál. „Nyilvánvaló, hogy az IDF szóvivője és a biztonsági harcvonal igyekszik hamisan nagy győzelemként bemutatni a háborút. E célból a nagy tévécsatornákból verbuvált médiát visznek Gázába, hogy (hamis) győzelmi jeleneteket filmezzenek. A Hamász alagútjainak lerombolása évekbe fog telni, és sok izraeli halottba kerül majd. A Gázában harcoló tisztek azt mondták, lehetetlen megakadályozni, hogy a Hamász újraépítse önmagát.” (2023. 12. 27.)

Ami a Brik által kipellengérezett hamis győzelmi jelentések iskolapéldáját illeti, az izraeli háborús propaganda előbb diadalmas tudósításban tette közhírré, hogy a Goláni dandár példás bosszút állt az október 7-én elveszített 70 katonájáért, „döntő vereséget” mérve a Hamász Szabra elit zászlóaljára, végezve „300 terroristával”. (IDF Golani Brigade overpower Hamas’s elite battalion, eliminates 300 terrorists, ynetnews.com, 2023. 11. 11.) Ehhez képest alig egy hónappal később az IDF a gázai hadművelet legnagyobb veszteségét volt kénytelen elkönyvelni, egyszerre tíz katonát veszítve a Hamász elleni egyik összecsapásban, köztük a Goláni parancsnoki stábjának ezredesi rangú főnökét. (Ten Israel soldiers, including senior colonel, killed in Gaza ambush, middleeasteye.net, 2023. 12. 13.) Nem sokkal ezután a Goláni 13. zászlóalját ki is vonták a frontvonalból, miután Mose Kaplinszki nyugalmazott tábornok elárulta, hogy az elit alakulat október 7. óta összesen 88 katonát veszített. (Israel’s Golani Brigade turns tail from Gaza, thecradle.co, 2023. 12. 22.)

A maga részéről Mihael Milstein, egy korábbi magas rangú izraeli hírszerző tiszt ugyancsak bírálta egyes izraeli vezetők azon kijelentéseit, amelyek szerint a Hamász a törésponton van, mondván, hogy ez hamis várakozásokat kelthet a háború időtartamát illetően. „Már egy ideje azt mondják, hogy a Hamász összeomlóban van, de ez egyszerűen nem igaz. Mindennap kemény csatákkal szembesülünk.” Giora Eiland nyugalmazott vezér­őrnagy, az izraeli Nemzetbiztonsági Tanács korábbi vezetője szerint a Hamász bebizonyította, hogy képes a megölt parancsnokokat gyorsan lecserélni más, hasonlóan alkalmas és ugyanolyan odaadó emberekre. „Szakmai szempontból hitelt kell adnom a rugalmasságuknak. Nem látom az összeomlás jeleit sem a Hamász katonai képességeiben, sem a politikai erejében, hogy továbbra is ő vezesse Gázát.” (Skepticism Grows Over Israel’s Ability to Dismantle Hamas, nytimes.com, 2023. 12. 27.)

Amosz Harel katonai elemző úgy véli, hogy „az igazságot el kell mondani. Izrael nehéz stratégiai csapdába került az október 7-i támadás után. Még mindig nem világos, hogyan lehet kijutni a csapdából, és ez a kimerülés tartós helyzetbe fordulhat, és továbbra is nagy a valószínűsége annak, hogy a libanoni fronton fellángoljanak a harcok. Izrael beleesett az iszlám ellenállás csapdájába, és most nincs konkrét megoldása arra, hogy kiszabaduljon a helyzetből. Ha totális háborúba kezd a Hezbollahhal, akkor veszíteni fog Gázában és fordítva. Izrael azért ellenzi a tűzszünetet, mert sok politikai karrier érne véget Izraelben dicstelenül. Másrészt egy mostani tűzszünet még nagyobb háborút jelentene rövid időn belül. Miközben a gyerekek lemészárlása a legostobább döntés volt, amelyet csak hozhattak, és amely az országukba kerülhet nekik. Ha Izrael nem tudja teljesen legyőzni a Hamászt a következő két hónapban, akkor vége.”. (Megatron, X, 2023. 12. 30.) A próféta szól belőle? Márciusban kiderül. 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Amerika rohamosan sodródik a harmadik világ felé, közben pedig a harmadik világból özönlő bevándorlók lépnek a fehér amerikai­ak helyébe.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

1944. július 20-án reggel hat órakor két tiszt lépett ki a berlini Wannsee villanegyed egyik házából. Laus Schenk von Stauffenberg gróf vezérkari ezredes és jogász bátyja, Bertold tengerésztiszt.

Kevesen tudják, hogy a második világégés idején a Szent Korona földjét védő honvédeink a német fegyvertársaktól igazi nagymacskákat is kaptak. A magyar kezek által megszelídített ragadozók sokszor nagyot haraptak a vörös rém testéből. A legsikeresebb vadász Tarczay Ervin páncélos százados volt.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

Május 9-én hajnalban nyolc határozott ember betört az újvidéki Crni Ovan közösségi kávézóba, ahol felforgatták az asztalokat és a székeket, s az elborított bútorokra kifeszítették Vajdaság tartomány zászlaját – szomorkodik a szélsőbalos Mérce.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Dr. Csia Sándor 1894. február 4-én született Hegybányán, Háromszék vármegyében. Apja Csia Ignác, anyja Bajai Henriette.

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

„A gyanúsított bizonyíthatóan neonáci ideológiát, antiszemitizmust terjesztett, korábbi lövöldözők tetteit dicsőítette, és egyértelműen az ő példájuk utánzásának vágyát és szándékát mutatta” – állítja az FBI.

Rendőrökre támadtak szélsőbaloldali tüntetők Németországban több városban szerda este rögtönzött demonstrációkon, amelyeket egy szélsőbaloldali terroristára kirótt börtönbüntetés miatt tartottak.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

MÁV dolgozóként a Vas megyei Károlyfa községben tartózkodtam családi ügyben 1945. április 4-én. Úgy 9-10 óra között a szovjet katonák géppisztollyal kényszerítettek a csatlakozásra a már összegyűjtött emberekhez.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.