Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Megduplázza budapesti kapacitását az izraeli El Al légitársaság a nyári főszezontól.

Márciustól növelik a jelenlegi járatszámot, júliustól pedig naponta két járatot üzemeltetnek majd Budapestről a diszkont modellben működő részleggel, az UP-pal - mondta Váradi János, a légitársaság budapesti vezetője hétfőn az MTI-nek. Váradi János, a légitársaság budapesti vezetője hétfőn az MTI-nek kifejtette: Budapest mellett Prágába, Kijevbe, Lárnakára és Berlinbe üzemeltet majd járatokat Tel-Avivból az UP, a gépek központi repülőterekre repülnek.

A vezető számításai szerint a jegyárak átlagosan 20-25 százalékkal csökkenhetnek, de ez még a töltöttségi mutatón is múlik. Ezzel kapcsolatban közölte, az elmúlt időszakban a járataik 85 százalékos töltöttséggel üzemeltek, ezt szeretnék fenntartani. Az előfoglalások száma januárban a duplája volt a 2013 januárinak - tette hozzá.

Váradi János azzal indokolta a modellváltást, hogy átalakultak az utazási szokások a rövidtávú útvonalakon, az emberek kevesebbet akarnak fizetni, cserébe az elvárásaik is csökkentek. A másik ok, hogy áprilisban életbe lép az Izrael által az unióval megkötött "nyitott égbolt" egyezmény, így bármelyik légitársaság Európa bármely pontjáról járatot indíthat Izraelbe.

Váradi János elmondása szerint az El Al nem fog Budapestről Londonba, vagy máshova járatot indítani, mert sem kapacitása, sem a működési modellje nem engedi, de a többi társaság élni fog a lehetőséggel Izrael irányába Európából.

Közölte, Magyarországból Izraelbe 56 százalékkal emelkedett az utasforgalom, és Izraelből is sokkal többen repültek Magyarországra, az utasok 70 százaléka csoportokban érkezik. Az El Al partnereivel most azon dolgozik, hogy a balatoni, debreceni régiót is megismertesse a sűrűn utazó, fizetőképes izraeliekkel.

Váradi János közölte, voltak puhatolózó egyeztetések a sármelléki és debreceni repülőtérrel is, heti egy charter vagy menetrend szerinti járat is elképzelhető lenne, de egyelőre a budapesti bővített kapacitás kihasználása az elsődleges feladat, másrészt szükség lenne egy a térségben fantáziát látó utazásszervező cégre, aki csoportokkal töltené a gépeket.

(MTI)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

„Amerika megbukott, mert egy társadalomban, ahol a hasznossági princípium mindenekfelett való, a morális felelősségérzete elsorvad” – ezt írja Márai Sándor 1957. november 5-én naplójába, s hozzáteszi, a Nyugat magyar forradalommal szembeni árulását nem lehet megbocsátani, és senki nem hisz többé a Nyugatnak.

A nyugati szövetségesek és Németország között többször is volt hadifogolycsere a második világháború alatt, ám ezeket nem volt könnyű megszervezni.

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

A brazil szövetségi rendőrség szerint 2019 óta megugrott a „neonácizmusra való felbujtás” miatt indított nyomozások száma, amely idén is „jelentős növekedést” mutat.

Észak-Írország fővárosában a jövő héten árverésre bocsátják azt a ceruzát, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

A francia rendőrség megölt egy kés és vasrúd miatt egy férfit, aki a palesztinok elleni népirtás elleni tiltakozásul fel akart gyújtani egy zsinagógát az északnyugati Rouen városában.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.