Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Politikai vihart kavart Izraelben Ámosz Oz világhírű írónak a zsidó telepesekről szóló kijelentése, amelyben héber neonáciknak nevezte őket.

Ámosz Oz azokat a honfitársait bírálta élesen, akik engedély nélkül alakítanak ki telepeket Ciszjordániában - jelentette vasárnap az izraeli sajtó, amely szerint az író elítélte a zsidó szélsőségesek arab tulajdon elleni támadásait is. "A szörny szemébe kell néznünk és nevén kell őt neveznünk" - mondta sajtójelentések szerint pénteken az író Tel-Avivban, ahol 75. születésnapját ünnepelte egy kulturális eseményen.

"Olyanná akartunk válni, mint a többi nép. Reméltük, hogy eljön a nap, amikor lesz héber tolvaj és lesz héber szajha. Most már vannak héber neonáci csoportok is" - mondta Ámosz Oz, aki úgy fogalmazott, "nem lát különbséget ezek között a csoportok és az európai nacionalisták között, talán csak annyit, hogy Izraelben ezek az emberek parlamenti képviselők támogatását is bírják".

Jobboldali politikusok élesen bírálták kijelentései miatt az írót. "Az ilyen összehasonlítások a holokauszt lealacsonyításához vezetnek" - mondta a Jediót Ahronót című lap szerint Uri Ariel lakásügyi miniszter, a Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) nevű párt tagja a kormányban. A politikus úgy fogalmazott, nem lehet a "nácikat - akiknek minden törekvésük más népek kiirtása volt a faji felsőbbrendűség nevében - összehasonlítani olyan emberekkel, akik graffitiket fújnak és autókerekeket szúrnak ki".

Azzal együtt, hogy a fent nevezett kormánytag valószínűleg sohasem olvasott részletesebben a III. Birodalomról, általában nagyon szívesen neonáciz le olyan európai pártokat és képviselőket is, akiknek a világon semmi köze a nemzetiszocializmushoz és bármiféle radikalizmushoz, maximum a III. világbeli muzulmán bevándorlás ellen vannak.

(Alfahir.hu nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Kitiltotta a fehéreket az ünnepi vacsoráról a húzott szemű bostoni polgármester, de szerinte ez nem rasszizmus és nem is diszkrimináció.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

Gyászhírek és gyásztáviratok a gyászkeretes újságokban, sírva dolgozó munkásnők a hangulatjelentésekben, és az időjárás-jelentést is kiszorító rádióközvetítések.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Szentesi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben egy horogkeresztes zászlót rakott ki lakásának ablakába – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.