Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy fiatal nő tett feljelentést, miután tanúja volt egy antiszemita kifakadásnak a párizsi metrón.

Az utas beszámolója szerint egy férfi berontott a metróba a Richard-Lenoir állomáson, leköpött egy zsidó lányt és a szüleit, miközben „fattyúknak, köcsögöknek” és „youpins”-nek (arab eredetű, zsidókra használt gúnynév franciául) nevezte őket.

„Ti gazemberek, emberiség elleni bűnöket követtek el” – kiáltotta a szemtanú szerint, aki azt mondta, hogy azt is kiabálta:

„Hitlernek igaza volt, meg kellett volna ölnie az összes zsidót.”

A sértések hallatán a 25 éves nő felkapta a mobiltelefonját, hogy lefilmezze a támadót, és jelentse az esetet a gondolatrendőrségnél.

„Vádat fogok emeltetni ön ellen” – hallható az általa forgatott felvételen. Cserébe őt is célba vette a támadó.

„Úgy döntöttem, közbelépek, és lefilmezem. Nem tudtam segíteni másképp. Lehetetlen volt nem reagálnom, pedig nagyon féltem” – mondta a nő egy ügyvédnek.

Azt mondta, „megdöbbent”, hogy ő volt a vagonban az egyetlen, aki reagált a zsidók védelmében.

A palesztinok elleni népirtás fokozása óta meredeken emelkedett az „antiszemita” cselekmények száma. Gérald Darmanin belügyminiszter szerint összesen 1200 támadást regisztráltak, ebből 887-et 2024 első felében.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

Budapest ostromának egyik legkevésbé ismert része a hungarista harccsoportok tagjainak részvétele a védelemben.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terrorista, Ilaria Salis szabadon engedéséért folytatott politikai kampányát Giorgia Meloni miniszterelnök az RAI1-nek adott televíziós interjúban.

1948. május 14-én Ben-Gurion kikiáltotta Izrael Állam megalakulását, mire az arab államok többsége dzsihádra szólította fel a muszlim világot. Kevesen tudják, milyen aktív szerepet vállalt Sztálin Izrael létrehozásában és abban, hogy túlélte az első arab–izraeli háborút.

Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.

Miután a keleti fronton megszakadt a tengelyhatalmak hadiszerencséje és a szovjet Vörös Hadsereg ellentámadásba lendült.

A müncheni Oktoberfest közismerten a sörről szól, és egy ideje már visszatérő sláger a világhírű népünnepélyen Gigi D'Agostino L'Amour Toujours című dala, ami „az örök szerelemről” szól.

A 35 éves Joszif Visszarionovics Dzsugasvili, közismertebb nevén Sztálin, az LMBTQP-közösség korai úttörőjeként teherbe ejtett egy kiskorú, szibériai lányt. Leszármazottaik ma is élnek.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

Miután egy ruandai néger „fiatal” azt adta, ami lényege, vagyis fehérek mészárlásába kezdett, szerte az Egyesült Királyságban demonstrációk kezdődtek, melyek gyakran csaptak át erőszakos megmozdulásokba.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Egy viking nő lépett először partra az Újvilágban, méghozzá Kolumbusz előtt félezer évvel. De nemcsak Amerika felfedezésében volt az első, hanem abban is, hogy ott adott életet fiának, aki az első fehér gyermekként született a kontinensen, több mint 500 évvel Virgina Dare előtt.