Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Még 2015-ben találták meg a férfi házában a teljesen felújított, bár lánctalpak nélküli Párduc tankot, egy 88 mm-es légvédelmi löveg és egy csomó más fegyver társaságában. Ítéletet azonban csak most hozott a bíróság.

A gyűjtő, aki megszegte a háborús fegyverek birtoklását szabályzó törvényt, 250 ezer euró pénzbüntetést, és 14 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ami viszonylag enyhének tűnik a cionisták által megszállt, agymosott Németországban. Valószínűleg azonban nagyobb büntetés a számára, hogy meg kell válnia a gyűjteményétől, a bíróság ugyanis kötelezte, hogy minden egyes darabján adjon túl.

Úgy hallani, hogy a Párduc iránt helyi gyűjtők mellett egy amerikai múzeum is érdeklődik. Azt ugyan nem tudjuk, hogy mennyit ajánlottak a tankért, amely a szemtanúk szerint az 1970-es évek végén még működött – hősünk hóeltakarításra használta lakóhelye, Heikendorf utcáin – de egy ilyen állapotú példány értéke manapság már jócskán meghaladja a bíróság által kiszabott büntetés összegét.

A férfi egyébként két évet kapott rá, hogy akár ajándékozás, akár eladás révén megszabaduljon azoktól a muzeális fegyverektől, amelyeket az elmúlt évtizedekben felhalmozott, azonban, mivel egy 84 éves emberről van szó, már nem biztos, hogy lehetősége lesz erre.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE