Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Több évnyi huzavona utána az olasz borász Vini Lunardelli a zsidó-liberális terrornyomás hatására leállította a Hitler-borok forgalmazását.

Vini Lunardelli beszünteti az 1995 óta forgalmazott, történelmi borok közül a hitleres palackok forglamazását, és azokat teljes új cimkékkel látja majd el 2023-tól – írta meg a La Repubblica olasz lap nyomán a Wanted in Rome. Tehát a bor marad, csak az eddigi cimke változik a történelmi borospalackokon.

Az ország északkeleti régiójában (Friuli Venezia Giulia), Udine közelében alkotó borász történelmi portrékkal díszített borosüvegeiről híres, mivel például Francisco Franco és Heinrich Himmler képeivel is adott már piacra a borából. A portrék, de különösen Adolf Hitler képmásának ekként való értékesítése értelemszerűen sok zsidó-liberális hisztériát, vitát és panaszt, ezen keresztül pedig nemzetközi médiavisszahangot szült. De valójában a családi borászatban azzal függ össze a most bejelentett döntés, hogy a 80 éves Vini átadja a fiának (Andrea) a cég vezetését.

A fiatalabbik, 57 éves Lunardelli azt mondta a La Repubblicának , hogy ő és édesapja is unták ezt a vitát, és annak bizonygatását, hogy „nem vagyunk nácik”. Lunardelliék kereskedelmi fogása nem ismeretlen – és nem csak Olaszországban, mivel több mint 50 üzletben megtalálható. Az más kérdés – írja az olasz lap, hogy a legálisan árult palackok többségét külföldi turisták vásárolják.

A Hitler-bor is megtalálhatató a pincészet honlapján, azzal a kommenttel, hogy „ez csupán egy kereskedelmi oldal. Tagadunk mindenféle politikai propagandát”. Ugyanakkor – hívja fel a figyelmet a Vice borosportál –, vásárlók személyre szabhatják a gyűjthető palackokat a Führer képeivel és olyan nyíltan közismert nemzetiszocialista szlogenekkel (mint a Blut und Ehre és Ein Volk, ein Reich, ein Führer) amelyek Olaszországban teljesen legálisak, de ezt például a cionisták által megszállt Németországban vagy Ausztriában szigorúan tiltja a „törvény”.

A Lunardelli birtokról évente 20 ezer palack bor fogy el a piacon. Abból mintegy 12 ezer a Hitleresből, hatezer pedig a Mussolinisből.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE