Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

Az alábbi felvétel hat napja készült Dél-Afrika egyik fehérek által lakott tartományában, Senekal városában.

A videó résztvevői az EFF, Julius Malema néger-nacionalista és marxista pártjának tüntetői, akik előszeretettel éneklik fehérek jelenlétében a 90-es évek népirtó slágerét, a "Kill the boert".

A szövege:

"Öld a búrt! Lődd a búrt! Öld a búrt! Lődd a búrt!"

A tömeggel szemben több ezer fehér tart tüntetést az indokolatlanul megkínzott, majd egy póznára felközött fiatal farmer, Brendin Horner miatt, többen fegyverrel érkeztek.

Egyes elemzők szerint a helyzet 30 éve nem volt ilyen feszült Dél-Afrikában. Az egyik fehér milícia vezetője bejelentette, hogy a lakosságnak nem ártana felkészülnie egy elhúzódó polgárháborúra.

A kontextus

  • A dél-afrikai fehérek és a négerek között három évtizede feszült a viszony.
  • A néger fajvédő kormány álláspontja szerint a fehéreknek semmi keresnivalójuk Afrikában, emiatt passzívan szemlélik az egyre durvább fehérgyilkosságokat az ország nyugati részén.
  • Éves szinten százas nagyságrendben kínoznak meg és mészárolnak le fehéreket Dél-Afrikában bőrszínűk miatt.
  • Fehér farmernek lenni Dél-Afrikában a legveszélyesebb foglalkozás a világon, egyetlen szakmában sem ilyen magas a mortalitási ráta, beleértve a hadsereget.
  • 2020 nyarán a fehéreknél elszakadt a cérna: figyelemfelkeltési akciókat rendeztek, milíciákat kezdtek szervezni és felfegyverkezni.
A fehérek által fenntartott fegyveres biztonsági szolgálatokban dolgozók száma már meghaladja az állam hadseregének létszámát.
 
(888)