Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Munkahelyi „rasszista támadás” miatt 30 ezer eurós (átszámítva 10 786 500 forintos) kártérítést ítélt meg a bíróság egy niggernek Írországban.

Főnöke csimpánznak nevezte és majomhangokat utánozva vicceskedett vele – adta hírül az Irish Times.

Alen Haugh, az ír munkaügyi bíróság alelnökének tájékoztatása szerint a dublini CPL Solutionsnek kell megfizetnie az összeget a foglalkoztatási egyenlőségről szóló törvény megsértése miatt a nigériai alkalmazottnak, Victor Kings Oluebubének. Bírói indoklás szerint azért a cégnek kell kifizetnie a kártérítési bírságot, mert közvetett felelősséggel tartozik a szóban forgó „zaklatásért”.

A 30 ezer eurós bírság a férfi 63 heti munkabérének felel meg.

A pert két, hasonló jellegű incidens után indította meg a nigériai néger, miután csoportvezetője előbb 2019 februárjában, majd 2019 májusában is csimpánznak nevezte, miközben majomhangokat, valamint a majom gesztikulációját imitálta. A néger azt is sérelmezte, hogy mindezt munkatársai előtt tette.

A CPL Solutions írásbeli figyelmeztetéssel akarta rendezni a helyzetet, az ügy panaszosa szerint azonban semmilyen képzést nem biztosítottak a különféle munkahelyi zaklatások elkerülésére. A munkaügyi bíróság így felülírta az ír munkahelyi kapcsolatok bizottságának (WRC) korábbi döntését, amely tavaly júniusban elutasította Victor Kings Oluebube keresetét a „faji diszkrimináció” vádjáról.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE