Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A négerek kizárólagos tulajdonuknak tartják a szót, és sértésnek veszik, ha azt a fehérek is használják.

A Summit News írta meg, hogy a legújabb narratíva szerint már nem szükséges és nem is érdemes tagadni az eltörlés kultúrájának létezését, ezért a baloldal úgy döntött, hogy ismét régóta használt eszközéhez nyúl: előveszi a „rasszista” és a „bigott” kifejezést.

Sokan találkoztunk már azzal a jelenséggel, hogy amikor egy balliberális emberrel vitatkozunk, és elfogynak az érvei, akkor előkerülnek ezek a jelzők.

A Slate nevű amerikai progresszív online magazin egyik szerzője, Joel Anderson azt írta a Twitteren, hogy jogosan lehet faji előítéletnek tekinteni, ha egy nem fekete személy pejoratív értelemben használja a „woke” kifejezést.

Megjegyezte, nincs joga megszabni, hogy a fehérek milyen szavakat használhatnak, viszont ezek után fenntartja magának a jogot, hogy rasszistának nevezze azokat a fehéreket, akik használják ezt kifejezést, mivel szerinte a fehér bőrű ember ezt pejoratívan teszik. Szerinte a fehérek ellopják a fekete közösségektől ezeket a kifejezéseket.

Több sem kellett a többi liberális lapnak: a Washington Post, az NBC News, az MSNBC News, az ESPN és a Vox baloldali médiamunkásai úgy csaptak le Anderson szavaira, mint gyöngytyúk a takonyra, és elkezdték ismételgetni kijelentéseit.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE