Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Éric Zemmour, a francia-berber-zsidó származék bevándorlásellenes politikus, aki Marcon kihivója az elnökválasztáson, arról beszélt egy műsorban, hogy a harmadik világ egykori kolonizációja korántsem emberiség elleni bűn, sokkal inkább jótétemény.

Az elnökjelölt azt is kifejtette, hogy megválasztása esetén öt év alatt egy millió illegális és bűnelkövető migránst toloncolna ki az országból.

Két különböző műsorban a gyarmatosításról, illetve a migrációról is kifejtette véleményét Éric Zemmour francia jobboldali államfőjelölt. A politikus az RMC csatorna Les Grandes Gueules című műsorában a kolonizációval kapcsolatban elmondta, hogy véleménye szerint nem emberiesség elleni bűn, hanem inkább jótett – írta meg a V4NA.

Zemmour hangsúlyozta, hogy ebben a témában teljesen eltérő állásponton van, mint Emmanuel Macron, mivel szerinte a gyarmatosítás az emberiség történetének a része, minden nép gyarmatosító volt és minden népet gyarmatosítottak, például annak idején a franciákat a rómaiak gyarmatosították, ám ők ezt soha nem vetették az olaszok szemére. Zemmour úgy véli, hogy még maguk az algériaiak is gyarmatosító nép, mivel berber származása révén őt magát is gyarmatosították az algériai arabok, akik jelenleg az országot vezetik. Ezt követően a franciák gyarmatosították Zemmour-t, amit ő jótékony folyamatnak tekint, mivel ily módon juthatott el Párizsba és ismerhette meg olyan nagy francia alkotók műveit, mint Victor Hugo, Chateaubriand vagy Pascal.

Éric Zemmour ezzel párhuzamosan hangsúlyozta véleményét a migrációval kapcsolatban is. A Twitteren jelentette be, hogy államfővé választása esetén létrehozna egy úgynevezett remigrációs minisztériumot, amelynek az lesz a dolga, hogy kitoloncolja az országból az illegális bevándorlókat és a bűnelkövető migránsokat, valamint az S-kartonnal rendelkező, a társadalomra nézve különösen veszélyes, radikalizálódott alakokat.

Az M6 csatorna Élysée 2022 című műsorában Zemmour elmondta, hogy az általa elképzelt minisztériumnak meglennének az eszközei a kitoloncolás végrehajtására, charter-gépekkel gyűjtőjáratokat indítanának.

Megválasztása esetén elmenne az észak-afrikai országokba, hogy az algériai, marokkói és tunéziai vezetőkkel egyeztessen a fent említett bevándorlók kitoloncolásáról. A jobboldali elnökjelölt hangsúlyozta, hogy míg a jelenlegi államfő, Emmanuel Macron ötéves regnálása alatt kétmillió bevándorlót engedett be Franciaországba, addig ő megválasztása esetén öt éven belül hazaküldene egymillió migránst.

Zemmour a műsorban elmondta a véleményét Franciaország jövőjével kapcsolatban is. Szerinte, ha minden így folytatódik, akkor 2060-ra muszlim országgá válik Franciaország. Zemmour szerint Franciaországnak az a szerepe, hogy megvédje a népét, a politikus pedig azt szeretné, hogy „Franciaország Franciaország maradjon” – idézte fel a műsorban kampányszlogenjét.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE