Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

„Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” sorozat azt az elméletet hirdeti, miszerint a zsidók szélhámosok, akik ellopták a feketék örökségét.

A The Jerusalem Post szerint legutóbb a kosaras Kyrie Irving miatt ismét a közbeszédbe kerülő film alapjául szolgáló könyvsorozat igen népszerű az Amazon, az Apple Books és a Barnes & Noble listáján az Államokban.

A zsidók felsőbbrendűségét hirdető amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) szerint fenti a film és a könyv „hemzsegnek az antiszemita elméletektől és közhelyektől”. Főleg a zsidók hatalmáról értekeznek, kapzsiságukról, és arról, hogy olyan intézményeket uralnak, mint a média. A kazár elméletet idézve a zsidókat úgy írják le, mint „akik megakadályozzák, hogy a feketék megismerjék az igazi identitásukat” – summázza az ADL.

A könyvek idézeteket tartalmaznak a Cion Bölcseinek jegyzőkönyvéből és egy Hitler Adolfnak tulajdonított szövegrészből.

„Minthogy a fehér zsidók tudják, hogy valójában a négerek Izrael valódi gyermekei, ezt titokban tartva zsarolják Amerikát. Világuralmi terveik nem működnének, ha a négerek megtudnák, kik ők valójában” – hangzik az idézet, aminek ugyan történelmi alapja nincs, de a Black Hebrew Israelite mozgalom követői és a Nation of Islam hívei gyakran osztják meg online.

A feltételezés, hogy a feketék tulajdonképpen zsidók, nyomon követhető a zsidók által meghurcolt Kanye West rapper tweetjeiben is, amikben azt írja, hogy ő „nem lehet antiszemita, mivel a feketék is konkrétan zsidók”.

Kanye West ezzel kelt Irving védelmére, aki szintén ezt az elméletet osztotta meg.

Irving is az antiszemitizmus vádjait vonta magára, miután a közösségi médiában megosztotta a 2018-as filmsorozat linkjét.

Irving csapata, a Brooklyn Nets ezután este nem kevesebb, mint öt mérkőzésre függesztette fel őt, mondván, hogy „megdöbbentette” őket, hogy Irving nem ítélte el az antiszemitizmust, amikor az újságírók felkérdezték.

A kosárlabdázó a büntetés hatására később bocsánatot kért a film megosztásáért, és azt is vállalta, hogy adományokkal segíti a „gyűlölet és az intolerancia” elleni küzdelmet.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE