Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Kanye West a népszerű amerikai konteós, Alex Jones rádióműsorának, az Infowarsnak volt a vendége az egész arcát takaró fekete maszkban, egy új, antiszemita barátja társaságában.

A műsorban West arról beszélt, hogy minden emberhez hasonlóan Hitler is értékes ember volt, és hogy ő látja azokat a jó dolgokat, melyek a német nemzetiszocialisták vezérének köszönhetőek. Később antiszemita csípkelődésekben a volt izraeli miniszterelnököt, Benjamin Netanyahut is felemlegette.

West rádiószereplését rögtön szétszedték a zsidók és liberálisok a Twitteren, ahová a rapper erre reagálva azt írta, hogy „imádja az első alkotmánymódosítást” (ami a szólásszabadsághoz való jogot rögzíti), és azért imádkozik Jézushoz, hogy Elon Musk beváltsa a reményeit a Twitterrel kapcsolatban.

A közösségi oldalt nemrég felvásárló, és ott sok változást életbe léptető Muskot ez nem hatotta meg annyira, hogy elnézzen mindent a rappernek, aki amúgy az InfoWarsban is beszélt kettejük jó kapcsolatáról, de az már ezt is szétfeszítette, hogy egy horogkeresztes képet osztott meg Twitteren. A posztot szinte azonnal törölték, amikor pedig egy felhasználó arra kérte Muskot, hogy „javítsa meg Kanye-t”, a techmogul így válaszolt: „Mindent megpróbáltam. Ennek ellenére újra megsértette az uszítás és erőszak elleni szabályzatunkat. A profilja fel lesz függesztve.”

Jellemző, hogy az egyik prominens zsidó így háborgott és összegzett a Twitteren: „Sajnos ez nem egy szatíra. Kanye West volt Alex Jones műsorában, ahol a pszichopaták csaptak össze. Jones: „Te nem vagy náci.” West: „Nos, látom Hitler jó oldalát is. Minden emberben vannak értékek, főleg Hitlerben.”

De kit vitt magával West az interjúra? Nick Fuentest, aki a napokban Donald Trump vacsoráján is megjelent, és akitől még a Republikánus Párt jobbszárnya is rendre elhatárolódik, maga Trump is közleményben tisztázta, hogy nem tudott Fuentes felbukkanásáról. A 24 éves influencer nagy hatással lehet West gondolkodására manapság, ami megmagyarázhatja a rapper zsidóellenes fordulatát, lévén, hogy Fuentes saját bevallása szerint is antiszemita.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE