Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A hamarosan beinduló TASZ-os és más "jogvédő" közlemények, a felhergelt liberálisok hisztije egészen más ítéletet eredményezhet másodfokon.

Súlyos testi sértés miatt kaptak felfüggesztett börtönbüntetést csütörtökön nem jogerősen egy debreceni szórakozóhely biztonsági emberei, ugyanakkor a közösség tagja elleni, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett erőszak bűntettének vádja alól felmentette őket a Debreceni Járásbíróság - közölte a Debreceni Törvényszék sajtótitkára az ítélethirdetés után az MTI-vel.

Veszprémyné Szajkó Márta tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlott halmazati büntetésül - beszámítva egy jelen esettel egyesített ügyben kiszabott büntetést - egy év hat hónap, míg a másodrendű vádlott egy év börtönbüntetést kapott, mindkettejük esetében a szabadságvesztés letöltését három év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

A vádirat szerint az ügy "sértettje" 2012 májusában, szombat hajnalban az egyik debreceni szórakozóhely "after partyjára" akart bejutni, miután már több helyen is "szórakozott" (magyarul alaposan leitta magát) az éjszaka folyamán. A vádlottak azonban nem engedték be a részeg cigányt, hanem összeverték, s hogy a vendégeket ne zavarja a látványa, a környezetbarátság jegyében behúzták egy szeméttárolóba.

Móresre tanítás közben a vádirat szerint az elsőrendű vádlott meggyőződéssel ismételgette, hogy "meghalsz, te b... cigány!". Az agresszív részeg többek között többszörös orrcsont- és felsőállcsont-törést szenvedett.

A magyarellenes vádhatóság azt szerette volna kimondatni a bírósággal, hogy az első- és a másodrendű vádlott "a sértettet azért bántalmazta, mert roma".
A bátor járásbíróság azonban a vádiratban foglaltaktól részben eltérően minősítette a tényállást: a közösség tagja elleni erőszak bűntettének elkövetésével összefüggésben a bizonyítási eljárás lefolytatást követően nem állapította meg azt, hogy a vádlottak a "roma származása" miatt bántalmazták a sértettet - ismertette a sajtótitkár.

A tanács elnöke szóbeli indokolásában elmondta: a sértett ittas állapotban, agresszívan tiltakozott amiatt, hogy nem engedik be a szórakozóhelyre. A sértettel szemben már korábban többször történt rendőri intézkedés nem megfelelő viselkedése, magatartása miatt.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte az elsőrendű vádlott részbeni beismerő vallomását, büntetlen előéletét, mindkét vádlott estében figyelembe vette az időmúlást és azt, hogy kiskorú gyermekekről gondoskodnak. Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlottak és védőik is fellebbeztek, így a büntetőügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE