Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

A Florida Gulf Coast Egyetemnek nagyobb aggódniavalója van most, mintha egy koronavírus gócpont vált volna belőle.

Az egyetem vezetése megerősítette, hogy a hétvégén nemzetiszocialista posztereket találtak az intézmény területén.

Az NBC2 televízió jelentette, hogy "Hiterlenek igaza van" feliratú plakátok jelentek meg az egyetemen. A képernyőkivágásokon Adolf Hitler egykori német vezér és kancellár képe vehető ki a posztereken a felirat mellett, valamint egy fehér fajvédő honlap, a Folksfront.com címe.

A tévériport feltárását követően Mike Martin egyetemi elnök egy közleményt jelentetett meg sebtében a "felkavaró incidensről", amiben elítélte a plakátoltást és kinyilvánította, hogy az ő egyetemének értékei ellenétetesek ezekkel a nézetekkel, valamint kilátásba helyezte, hogyha megtalálják a felelősöket a plakátolásért és azok az egyetemmel bármiféle kapcsolatban állnak, ennek a kapcsolatnak azonnak véget fognak vetni. Ha viszont olyasvalaki helyezte el a posztereket, aki külsős, akkor őt nem fogják beengedni többet az egyetem területére, mondta az igazgató, nyilván a tolerancia és a másként gondolkodás híresen "amerikai" értékeinek tisztelete jegyében.

A Dél-Floridában található egyetem két előcsarnokban fedezték fel a posztereket, amelyeket azóta rohamtempóban el is távolítottak a karbantartók, zárul az NBC2 riportja.