Kövess minket: TELEGRAMVKONTAKTE

Megosztás:

„Szélsőjobboldali tevékenység” miatt feloszlatták a frankfurti rendőrség egyik különleges egységét.

Nemrég húsz, eddig aktív szolgálatot teljesítő rendőrtiszt ellen indult nyomozás, akik egy chatcsoportban „szélsőjobboldali” üzeneteket váltottak egymással, ahogy a zsidó-liberális sajót írja: „gyűlöletkeltő tartalmakat és mára már betiltott, egykori náci szervezetek által alkalmazott szimbólumokat osztottak meg egymással.”

Peter Beuth, Hessen tartomány belügyminisztere azt mondta, hogy az „elfogadhatatlan kötelezettségszegés” következtében elkerülhetetlen volt az alakulat feloszlatása. A politikus szerint egy teljesen új vezetői kultúrát kell kialakítani a rendőrség alsó és felső szintjein egyaránt.

A rendőrség vezetője közölte, bármilyen eredményre vezessen is a nyomozás, egyik érintett sem fog tovább dolgozni a Speciálius Bevetési Kommandó (SEK) kötelékeiben.

A tartományban az elmúlt években már több alkalommal indítottak nyomozástrendőrtisztek ellen „radikális tevékenység” miatt, mi több, nemcsak a rendőrség, hanem a szövetségi haderő berkein belül, elitalakulatokban is voltak már hasonló „botrányok”.