Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A biztonsági szolgálatok letartóztatták a Nemzetiszocializmus/Fehér Hatalom nevezetű csoport tagjait, akik egy vezető újságírót akartak meggyilkolni, jelentették Oroszországból a helyi források.

„Ma reggel a Szövetségi Biztonsági Szolgálat felszámolt egy terroristacsoportot, ami egy híres orosz televíziós újságíró meggyilkolását tervezte. Vitathatatlan tényeink vannak. A Nyugat már orosz újságírókat akar meggyilkolni” – mondta Putyin az ország legfőbb ügyészeivel folytatott megbeszélésen.

Nem sokkal Putyin kijelentései után a TASZSZ orosz hírügynökség közölte, hogy a biztonsági szolgálatok letartóztatták „a Nemzetiszocializmus/Fehér Hatalom nevű neonáci csoport orosz tagjait”, akik állítólag a népszerű Kreml-barát állami televíziós műsorvezető, Vlagyimir Szolovjev megölését tervezték Ukrajna megbízásából. A TASZSZ szerint a csoport letartóztatása során számos fegyvert, valamint nyolc Molotov-koktélt és hat pisztolyt találtak a biztonsági szolgálat emberei.

Putyin azt is mondta, hogy a Nyugat belülről próbálja elpusztítani Oroszországot. „Az orosz társadalom megosztása, az ország belülről történő szétfeszítése előtérbe került a Nyugat számára, de erőfeszítéseik kudarcot vallanak” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy az orosz társadalom soha nem volt még egységesebb.

Putyin azzal is vádolta a Nyugatot, hogy külföldi médiaszervezeteket és a közösségi médiát használja az orosz fegyveres erők elleni provokációk szervezésére. 

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE