Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A francia rendőrség egy fegyverarzenálra, köztük géppisztolyokra bukkant, miután letartóztatott négy férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy „neonáci” csoporthoz tartoztak a kelet-elzászi régióban.

Mintegy 200 rendőr vette őrizetbe a 45 és 53 év közötti férfiakat kedden Mulhouse közelében lévő otthonukban, miután a hírszerző szolgálatok jelezték, hogy a csoport tagjai „zsidóvadászatra” készültek egy strasbourgi futballmérkőzésen – közölte Edwige Roux-Morizot ügyész sajtótájékoztatón.

„Riasztó mennyiségű fegyvert – 18 legális és 23 illegális -, 167 tárat, 30 kilogramm lőport és robbanóanyag előállítására alkalmas anyagokat találtak” – mondta.

A nyomozók egyelőre nem állapították meg teljesen bizonyossággal, hogy a férfiak valóban támadást terveztek-e, de „antiszemita és holokauszttagadó” műveket találtak náluk, és számítógépes eszközöket elemeznek – mondta Roux-Morizot.

Találtak továbbá lövedékek készítéséhez szükséges felszerelést és több mint 25 ezer euró (közel 10 millió forint) készpénzt is.

A gyanúsítottakat fegyverkereskedelemmel vádolják, és akár 10 év börtönbüntetésre is számíthatnak.


A francia zsidók nem érzik magukat biztonságban

Az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) által februárban végzett felmérés szerint a franciaországi zsidó lakosság nagy többsége egyetért azzal, hogy az antiszemitizmus széles körben elterjedt Franciaországban, és egyre növekszik, a zsidók többsége és a közvélemény is egyetért abban, hogy ez a francia társadalomban „komoly aggodalomra” ad okot.

A franciaországi antiszemita incidensekről szóló jelentések 2021-ben 75 százalékkal nőttek a Zsidó Közösség Biztonsági Szolgálata, a francia zsidók fő spioncsoportja szerint.

Franciaországban a zsidógyűlölő, jórészt muzulmán hátterrű incidensek elmúlt években tapasztalt növekedésével nem az arabokon fokozták a rendőrhatósági a nyomást, hanem a radikális fehér hazafiak megfigyelését szigorították, miután Emmanuel Macron elnök 2019 decemberében meglátogatott egy megrongált elzászi zsidó temetőt, amit valószínűleg szintén muszlimok tettek tönkre, de a sokmilliós muzulmán lakossággal szemben nem mernek fellépni, így az erőszakszervezetek az őshonos népesség még ellenálló és politikailag aktív rétegét vegzálják, hogy dobjanak egy koncot a zsidó-liberális sajtónak is.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE