Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Letartóztattak egy amerikai nemzetiszocialistát, név szerint Brian Tierney-t, mert két bajtársával együtt bankrablást tervezett, hogy abból finanszírozzák az aktivizmust.

Egy SS Screenplay Guild (SS Forgatókönyvíró Céh) nevű csoportba tömörültek, és forgatókönyvírás álcája alatt tervezték meg, hogy kirabolnak egy bankot New Yorkban, írja a Vice.

Az eset jegyzőkönyvéből kiderül, hogy az FBI szerint a „fehér felsőbbrendőség elmélete, az antiszemitizmus, valamint a nácibarát ideológiák szerepet játszhattak a férfiak elhatározásában, hogy kiraboljanak egy bankot”. A fegyveres rablást január 6-án hajtották volna végre, a bankot is megfigyelték, menekülőutat is terveztek.

Végül azért dőlt kútba a terv, mert az egyik férfit félreállították a rendőrök, és golyóálló mellényt, valamint egy fegyvert is találták nála. De a kocsiban volt egy napló is, amiben részletesen leírta a bankrablás tervét.

„Így, vagy úgy, de beteljesítem a sorsomat. És ennek érdekében merész lépéseket kell tennem. Már van egy tervem arra, hogyan kezdődjön mindez” – írta a naplóban.

Innentől már természetesen lebukott a többi aktivista is. Brian Tierney, mint első számú gyanúsított ártatlannak vallotta magát. A három vádlottra akár öt év börtön is várhat.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE