Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Körülbelül három és fél év börtönbüntetésre ítélték pénteken egy amerikai fehér fajvédő csoport vezetőjét, aki elismerte, hogy online halálos fenyegetést tett közzé egy brooklyni újságíró ellen azért, hogy az leálljon a csoport rágalmazásával.

A fehér fajvédő aktivista Nicholas Welkert 44 hónap szövetségi börtönbüntetésre ítélték, miután szeptemberben bűnösnek vallotta magát „államközi fenyegetés” miatt – közölte az ügyészség. Az incidens idején, amelyet 2021 augusztusában tett közzé egy nyilvános internetes fórumon, a Feuerkrieg Division, egy jól szervezett nemzetiszocialista csoport vezetője volt – közölte az ügyész.

A 33 éves Welker a kaliforniai San Joséból azzal követte el a „fenyegetést”, hogy közzétett egy fényképet az újságíróról, amelyen egy maszkos személy fejére célzott fegyverrel és amelyen a fajáruló felirat volt látható.

Welker úr, akit „King ov Wrath” néven is ismernek, azt követelte, hogy a riporter hagyjon fel a Feuerkrieg Divisionról szóló riportjaival.

Az ügyészség szerint Welker úr csoportjának két fiatalkorú tagja közvetlenül az újságíró közösségi oldalára is posztolta a bejegyzést annak érdekében, hogy az újságíró biztosan láthassa azt.

Welker célja az volt, hogy „elhallgattassák az újságírót”, hogy „szélsőséges társai továbbra is erőszakot követhessenek el a faji, etnikai és vallási kisebbségek, valamint az LMBTQ+ közösség ellen” – mondta a tárgyaláson a per ügyésze.

„Kiállunk értük és más újságírókért, akik bátran tudósítanak ezekről az erőszakos gyűlöletcsoportokról” – tette hozzá.

Michael Daniel Weil, a New York-i Szövetségi Védők ügyvédje, aki Welker urat képviseli, nem kívánt nyilatkozni.

A Feuerkrieg Division egy nemzetközi fehér aktivista csoport, amely arra ösztönzi tagjait, hogy lépjenek fel a faji kisebbségek nyomulása, a zsidók, buzik és az Egyesült Államok kormánya, valamint ellenséges újságírók ellen.

A Feuerkrieg Division az Atomwaffen csoport közvetlen leágazása, amelyet az elynomó hatóságok az ország „legerőszakosabb szélsőséges” csoportjainak tartanak és keményen üldöznek.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

Cirka ezer fehér nacionalista vonult fel Párizsban, az ún. Május 9. Bizottság szervezésében. A résztvevők feketébe öltöztek, zászlókat és fáklyákat vittek magukkal annak dacára, hogy május 11-én a rendőrség betiltotta a vonulást. 

A második világháború végén számos német választotta azt, hogy meghal a gyermekeivel együtt, de ők nem kegyetlen szörnyetegek voltak.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

A 98 éves ukrán Jaroslav Hunka, a Galícia SS-hadosztály veteránjának a kanadai parlamentben való kitüntetése „meghozta gyümölcsét”, de nyilván nem pozitív értelemben.

Joe Biden amerikai elnök megemlékezett az 1921-es tulsai pogromról, amelyet manapság az ország „rasszista történelmének szégyenfoltjaként” tartanak számon, pedig csak fehér emberek gyakorolták az önvédelemhez való jogukat.

Az USA-ban egyre több fehér gyakorolja a kereszténység „afrikanizált” változatát, az ún. karizmatikus (evangéliumi) protestantizmust.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

A Neokohn című zsidó szupremácista online hírlap egyik olvasója fotózta le a nem hétköznapi matricát.

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

Amatőr régészek öt emberi csontvázat találtak Hermann Göring, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezető tagja, a német légierő parancsnoka, a Nagynémet Birodalom második embere egykori otthona alatt, a mai Lengyelország területén.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Meglepő hirdetés tűnt fel nemrég a legnagyobb magyar ingatlanos oldalon – egy, a csobánkai villaövezetben, a főváros szívétől alig húsz kilométerre fekvő századfordulós épület leírása ugyanis a következő mondattal nyit: eladóvá vált a hajdani Szálasi-villa.