Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

Az AfD számára előretörést jelentő bajor tartományi választásokon bejutott, 22 éves Daniel Halemba kedden foglalta volna el a helyét a bajor parlamentben. A férfi tagja a Teutonia Prague diákszövetségnek, amelynek irodáiban többször is razziázott a rendőrség szeptemberben.

Tisztviselők azt állították, hogy a razziák során több „tiltott szimbólumot” is találtak, az irodák mellett lakók pedig azt mondták, többször is hallották a „náci üdvözlést”. A A cionisták által megszállt Németországban tiltott az olyan patrióta szimbólumainak a viselése, hordása, felmutatása, mint a horogkereszt.

Halemba már hétfőn vagy kedden a bíróság elé kerülhet többek között „rasszista gyalázkodásra való felbujtás” vádjával, közölte az ügyészség szóvivője.

„Le akarnak tartóztatni egy engem, egy megválasztott állami parlamenti képviselőt, három nappal azelőtt, hogy elfoglalnám a helyemet, egy teljesen törvénytelen elfogatóparanccsal” – mondta Halemba az ügyvédje által megosztott videóban.

Az október nyolcadikán tartott bajor és hesseni tartományi választásokon a régiókban bebetonozott Keresztényszociális Unió (CSU) és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vitte a legtöbb szavazatot. Az AfD hagyományosan az ország keleti felében erős, a nyugati régiókban való erősödésre reagálva azonban immár össznémet pártnak nyilvánították magukat.

A párt egyik csoportja, a Szárny (Der Flügel) tömörülést korábban alkotmányvédelmi megfigyelés alá akarták helyezni. 2021-ben, miután egy német bíróság megállapította, hogy „a pártra lehet a demokráciára leselkedő feltételezett veszélyforrásként tekinteni”, megnyílt a lehetőség, hogy a német belföldi hírszerzés megfigyelést végezhessen a párttal szemben. Magát a pártot is és ifjúsági szárnyát több államban megfigyelik a rendkívül „demokratikus” Német Szövetségi Köztársaságban.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

A XX. század első felének jobboldali politikusai közül talán a legfordulatosabb életű, legindulatosabb és egyik legtehetségesebb személye Rajniss Ferenc volt, az 1935-1945 közötti időszak legismertebb újságírója, akit először a szocializmus, majd a nacionalizmus eszméje bűvölt el.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

A „Szálasi Ferenc emlékére” felirat eltűnt a kőről egy nappal azelőtt, hogy a Fővárosi Közgyűlés határozatot hozott volna a sírhely elkommunizálása ügyében.

A fekete bűnözési hullám gyakorlatilag elönti az összes amerikai nagyvárost.

A második világháborúban Finnország két különbejáratú háborút is vívott a Szovjetunióval, és a finnek 1940-es téli háborús sikere azóta is sokszor előkerül annak példájaként, hogy egy kis ország is képes lehet megállítani egy szuperhatalmat.

„Kaptam már olyan levelet is, hogy ezeket el kellene égetni” – mutat Bácsmegi Gábor, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója azokra a második világháborús tárgyakra, melyek 2019-ben egy családi ház felújításakor kerültek elő.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Joszif Dzsugasvili, ismertebb nevén Sztálin híresen rossz kapcsolatot ápolt elsőszülött gyerekével, Jakovval.

Ha az 1939. augusztus 23-án Moszkvában aláírt német–szovjet megnemtámadási egyezményt, amelyet Ribbentrop–Molotov paktumnak szokás nevezni, meg akarjuk érteni, akkor vissza kell mennünk 1939 márciusára.

A rezsim intenzív pszichológiai hadviselést folytat az őshonosok ellen, nehogy olyan következtetéseket vonjanak le, amelyek megkérdőjeleznék a tömeges bevándorlást és a többrasszú társadalmat.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot, ugyanis ezzel a Führert éltetnék a játékosok.

Az Anti-Defamation League (ADL), a legnagyobb amerikai zsidó szupremácista szervezet minden évben regisztrálja az Egyesült Államokban történt állítólagos „antiszemita” zaklatásokat, vandalizmust és támadásokat, beleértve azokat az eseteket is, amikor valaki csúnyán nézett egy zsidóra.

„Csak egy nemesség van, a munka nemessége” – olvasható a falon. Az elmúlt hosszú évtizedek alatt mindenki elfelejtette, hogy a mondat Adolf Hitler szájából hangzott el.

1942. október 3-án volt minden hordozórakéta ősatyja, a V–2 első sikeres startja. A Vergeltungswaffe–2 egyfokozatú, folyékony hajtóanyagú ballisztikus rakéta volt, amit a Nagynémet Birodalom szakemberei fejlesztettek ki a Balti-tenger egy kis szigete, Usedom egy településén, Peenemündében.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Adolf Hitler egyik beszédének 30 másodperces részletét játszották be a hangosbeszélőn az osztrák vasúttársaság (ÖBB) egyik vonatán, mielőtt a járat beért volna Bécsbe, írja a BBC.

A Führer születésnapján a magyar rádió ünnepi műsor keretében emlékezett meg a német nép vezéréről.

Az amerikai neobolsevizmus woke ideológiája annyira abszurd és groteszk élethelyzeteket és jelenségeket produkál, amelyek még Gogol fantáziáját is túlszárnyalták volna.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendôrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 5. napján, délelôtt 10 órakor.