Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

Az AfD számára előretörést jelentő bajor tartományi választásokon bejutott, 22 éves Daniel Halemba kedden foglalta volna el a helyét a bajor parlamentben. A férfi tagja a Teutonia Prague diákszövetségnek, amelynek irodáiban többször is razziázott a rendőrség szeptemberben.

Tisztviselők azt állították, hogy a razziák során több „tiltott szimbólumot” is találtak, az irodák mellett lakók pedig azt mondták, többször is hallották a „náci üdvözlést”. A A cionisták által megszállt Németországban tiltott az olyan patrióta szimbólumainak a viselése, hordása, felmutatása, mint a horogkereszt.

Halemba már hétfőn vagy kedden a bíróság elé kerülhet többek között „rasszista gyalázkodásra való felbujtás” vádjával, közölte az ügyészség szóvivője.

„Le akarnak tartóztatni egy engem, egy megválasztott állami parlamenti képviselőt, három nappal azelőtt, hogy elfoglalnám a helyemet, egy teljesen törvénytelen elfogatóparanccsal” – mondta Halemba az ügyvédje által megosztott videóban.

Az október nyolcadikán tartott bajor és hesseni tartományi választásokon a régiókban bebetonozott Keresztényszociális Unió (CSU) és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vitte a legtöbb szavazatot. Az AfD hagyományosan az ország keleti felében erős, a nyugati régiókban való erősödésre reagálva azonban immár össznémet pártnak nyilvánították magukat.

A párt egyik csoportja, a Szárny (Der Flügel) tömörülést korábban alkotmányvédelmi megfigyelés alá akarták helyezni. 2021-ben, miután egy német bíróság megállapította, hogy „a pártra lehet a demokráciára leselkedő feltételezett veszélyforrásként tekinteni”, megnyílt a lehetőség, hogy a német belföldi hírszerzés megfigyelést végezhessen a párttal szemben. Magát a pártot is és ifjúsági szárnyát több államban megfigyelik a rendkívül „demokratikus” Német Szövetségi Köztársaságban.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

Franciaország az utóbbi éjszakákon ugyanazt élte át, amit néhány évtizede már többször is, és amit a jövőben törvényszerűen egyre gyakrabban fog átélni: a söpredék („la racaille”) féktelen tombolását gyújtogatással, fosztogatással, lövöldözéssel fűszerezve.

Adolf Hitler 1983-ban előkerült „naplója” olyan igénytelen hamisítvány volt, hogy még az A.H. monogramot sem sikerült helyesen leírni – mégis kollektív őrületbe kergette egy nagynevű német lap szerkesztőit.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.