Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vissza kell térnie a börtönbe a görög Arany Hajnal vezetőjének, aki az elmúlt hónapban feltételesen szabadlábon volt, mert a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a szabadlábra helyezéséről szóló döntést – közölte egy igazságügyi forrás.

A közép-görögországi Lamia büntetőbírósága a Nikosz Mihaloliakosz szabadlábra helyezésével kapcsolatos fellebbezést vizsgálva úgy döntött, hogy a patrióta politikai fogoly „nem tanúsított jó magaviseletet”, és vissza kell térnie a börtönbe. A tájékoztatás szerint azt rótták fel neki, hogy az interneten elítélése elleni és pártja melletti felhívásokat tett közzé, ami azt bizonyítja, nem bánta meg tettét.

A 66 éves egykori pártvezetőt május 2-án feltételesen szabadlábra helyezték, elsősorban egészségi okokból. Ezután elrendelték, hogy nem hagyhatja el az athéni régiót, havonta egyszer köteles jelentkezni a rendőrségen, és megtiltották neki, hogy kapcsolatba lépjen ügye más politikai elítéltjeivel.

Nikosz Mihaloliakoszt 2020-ban 13,5 év börtönre ítélték, miután a bíróság az Arany Hajnalt „bűnszervezetté” nyilvánította. Az egykori pártvezetőt abban mondták ki bűnösnek, hogy „bűnszervezet” vezetőjeként invazív migránsokat és szélsőbaloldali politikai ellenfeleket vett célba. Az Arany Hajnalnak róják fel egy görög antifasiszta rapper 2013 szeptemberi történt likvidálását is. A pártot tették felelőssé egy pakisztáni migráns 2013 januári meggyilkolásáért, valamint egyiptomi zarándokok és kommunista szakszervezeti tagok móresre tanításáért is.

A párt bűnszervezetté nyilvánítását és vezetőinek üldöztetését követően az elnyomatás hatására eltűnt a politikai színtérről, de más, hasonlóan radikális hazafias pártok léptek a helyére.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

Bár lehetetlen pontosan megállapítani, hogy a második világháború során hány szovjet állampolgár harcolt valamilyen formában a németek oldalán, a szakértők többsége abban egyetért, hogy számuk akár az 1,4-1,5 milliót is elérhette.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

Az antifasiszta szervezetek szerint Németországban megnövekedett az „antiszemita vandalizmus” a zsidó holokausztnak állított emlékműveknél.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.