Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy ausztrál nemzetiszocialista, aki a börtönbüntetése végéhez közeledik, megtámadta a szabadulása utáni állami felügyelet elrendelésére irányuló kérelmet, mert a hosszú börtönben töltött időszaka után szerinte már nem kellene szoros megfigyelés alatt maradnia, ám a törvényhozók éppen az elnyomás fokozásán dolgoznak.

Duncan Robert Cromb két év és hat hónapos börtönbüntetését tölti „terrorcselekményekhez kapcsolódó dokumentumok és információk birtoklása” miatt, a határidő szeptemberben jár le.

A felügyeleti határozat egy sor feltételt szab a szabadult fogvatartottakkal szemben, például korlátozza a mozgásukat vagy az internethez való hozzáférést.

A rendőrség 2021-ben razziát tartott Cromb albérletében, amelyet megosztott az ausztráliai Nemzetiszocialista Hálózat többi tagjával, Jackson Trevor Pay-lal és Cameron Brodie-Hallal.

Cromb és Pay is bűnösnek vallotta magát „szélsőséges anyagok birtoklásában”, és börtönbüntetésre ítélték őket.

A rendőrség szintén vádat emelt Brodie-Hall ellen „szélsőséges anyagok birtoklása” miatt, de ő vitatta a vádakat a bíróságon, és a kerületi bíróságon 2024-ben lefolytatott tárgyalás után felmentette.

A fellebviteli tárgyalásra az ausztráliai nemzetiszocialista összejövetelek felfutó száma közepette kerül sor.

Az ünnepnapnak számító Ausztrália napján a Nemzetiszocialista Hálózathoz tartozó fekete maszkos férfiakat állítottak meg rendőrök egy észak-sydneyi vasútállomáson rögtön azután, hogy a rendőrség újra és újra feloszlatta a fehér patrióta csoportok találkozóit Sydney külvárosaiban.

Mindeközben az ausztrál szövetségi államok törvényhozásai országszerte a nemzetiszocialista szimbólumok és gesztusok kriminalizálására hozott törvények szigorításán munkálkodnak.

A dél-ausztráliai főügyésze például 2023 novemberében törvényt terjesztett a parlament elé, amely kifejezetten üldözi a horogkereszt vagy a nemzetiszocialista tisztelgés nyilvános bemutatását, és eszerint akár 20 000 dollárig terjedő pénzbírsággal vagy egy év börtönnel sújtható.

„A neonáci mozgalom fokozódó aktivitását tapasztaltuk az országban, ami teljesen elfogadhatatlan. Ez a törvényjavaslat kemény új büntetést fog kiszabni azokra, akik ezt az undorító ideológiát kívánják előmozdítani, és a rendőrséget felhatalmazza a tiltott szimbólumok gyors eltávolítására” – indokolta az elnyomó törvények beterjesztését a főügyész.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

Az antifa támadások másodrendű vádlottját, Tobias E.-t a tanács egy év tíz hónapra ítélte, de akár hamarosan szabadulhat is. Ő ismerte el egyedüliként az ügyészségi váddal egyezően a bűncselekményeit, de az ítéletet már nem fogadta el.

„Vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben, akik egy marokkói férfira a származása miatt támadtak rá” – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

„A magyar vérbíróságok előtt lefolyt pörök során arról az Európáról volt szó, ahol szellemi síkon nincsenek nagy és kis nemzetek, hanem ahol minden nemzet egyaránt teljesíti kötelességét a nagy európai gondolat jegyében. A perek kulisszája mögött nem volt szó a nagy Angliáról és a kis Lengyelországról és az Európa keleti részén fekvő még kisebb Magyarországról. Ott Európáról, a szellem Európájáról, a lassan ködbevesző Pax Romana anyagon, téren és időn felül álló európai szellemiségről volt szó.”

Egy 28 éves mississippi férfi ellen szövetségi vádat emelnek, mert zsidóknak telefonált Adolf Hitlerrel és a holokauszttal kapcsolatban.

1945 február 13-án, nem sokkal este 10 óra előtt a nyugvóra készülő szász főváros, Drezda, „az Elba parti Firenze” belvárosának ablakai remegni kezdtek a város fölé berepülő brit bombázókötelék motorjainak egyre jobban erősöd, vészjósló basszusától. 

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Tíz év börtönbüntetést kapott a betiltott brit nemzetiszocialista szervezet, a National Action társalapítója.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

A kárpáti harcok során elszakadtam alakulatomtól, a visszatérés lehetetlenné vált. Hazamentem Kecskemétre. Ott városszerte olvasható volt a felhívás: a volt katonák jelentkezzenek a szovjet parancsnokságon. Jelentkeztem.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

Immár 30 év telt el azóta, hogy 1914-ben szerény erőmmel szolgálatba álltam az első világháborúban, amelyet ráerőltettek a Birodalomra.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.