Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

A politikust azért vonják felelősségre, mert 2021 májusában a Szász-Anhalt tartományi Merseburgban egy kampányrendezvényén azzal a kijelentéssel zárta beszédét, hogy „Alles für Deutschland” (Mindent Németországért).

Ez a kijelentés az egykori a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt félkatonai szervezete, a Strumabteilung (SA) – magyarul Rohamosztag – jelszava volt, használatát törvény tiltja, ugyanis a rendkívül demokratikusnak mondott Német Szövetségi Köztársaságban szavak és kifejezések is be vannak tiltva.

A hallei bíróság közölte, hogy az ügyészség perindítási kezdeményezését ugyan elfogadja, de a pert nem a tartományi szintű bíróságon, hanem a merseburgi városi bíróságon kell lefolytatni. Az ügy nem különbözik jelentősen a hasonló jellegű esetektől, sem a jogsértés mértékét, sem a következményeit tekintve, a vádlott széles körű ismertsége pedig önmagában nem indokolja, hogy magasabb szinten foglalkozzanak vele – fejtették ki.

A szövetségi parlament legnagyobb ellenzéki erejétől, a CDU/CSU jobbközép pártszövetségtől jobbra álló AfD a legutóbbi felmérések szerint németország második legnépszerűbb pártja, támogatottsága 19-23 százalék között van.

Legközelebb az október 8-i hesseni és a bajorországi tartományi választáson méretteti meg magát.

Az SA jelszava a bajorországi választási kampányban is összekapcsolódott az AfD-vel, a napokban a rendőrség távolított el Passauban plakátokat, amelyeken az AfD logója és az „Alles für Deutschland” felirat szerepelt. Stephan Protschka, a párt tartományi vezetője közölte, hogy a plakátokat nem a párt hivatalos jóváhagyásával helyezték ki. Egyben utasította a passaui alapszervezetet az összes kifogásolt plakát azonnali eltávolítására. Nem kell ugyan minden egyes szót „patikamérlegen méricskélni, de vannak bizonyos kijelentések, amelyeket egyszerűen nem használ az ember” – nyilatkozott Stephan Protschka.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

A lengyelországi Gierloz közelében, az erdőben elrejtett Adolf Hitler második világháborús bunkere. Hilter háborús főhadiszállásának romjai egy 200 épületből álló, erdőben elrejtett város volt.

Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

A Szovjetunióba 1944 decemberében és 1945 januárjában tömegesen elhurcolt férfiak és nők között szép számban találunk papokat is. Közülük többen soha nem tértek vissza hazájukba.