Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

A hatóságok azt feltételezték, hogy a kedvesen mosolygó installáció felállításával Adolf Hitler előtt tisztelgett a radikálisan jobboldali párt, de néhány nap nyomozás után megállapították, hogy hóember nem hosszható összefüggésbe a nemzetiszocializmussal, így mégsem történt bűncselekmény – írja a Bild német napilap online kiadása.

A német kriminalisztika egyik legfurcsább ügye akkor kezdődött, amikor a baloldali kormánypártok tüntetést szerveztek az Alternatíva Németországért berlini székháza elé. A helyszínen megjelent demonstrálókat egy hat méter magas, felfújható, integetést imitáló hóemberrel fogadta az AFD. A műanyag figurát a székház egyik utcára nyíló teraszára helyeztek el, ezzel üdvözölve a tüntetőket.

A rendőrség egy lakossági bejelentés nyomán kapcsolódott be az ügymenetbe. A meg nem nevezett bejelentő panasza szerint az integető hóember figura kézmozdulata megszólalásig hasonlított a nemzetiszocialista karlendítésre, amivel az AFD politikusai is tisztában voltak, és ezzel akarták provokálni a tüntetőket.

A hatóságok rendkívül komolyan vették az esetet, és több napon keresztül nyomoztak a „náci” ideológiát éltető hóember ügyében. Szemtanúkat hallgattak ki, helyszíni vizsgálatokat folytattak le, és AFD-s politikusak kérdezték ki. Az összegyűjtött bizonyíték végül azonban nem bizonyultak elegendőnek, és bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást. A rendőrségnek egyedül azt sikerült tényszerűen megállapítania, hogy a hóembert 279,9 euróért rendelték az internetről, és egy AFD-s képviselő fizetett érte a saját pénzéből. 

A „náci hóember” kapcsán érdemes elmondani, hogy a német hatóságok és a nagy történelmi pártok igyekeznek nyomást gyakorolni az AFD-re, mivel a pártot rendre 20 százalék fölé mérik a közvélemény-kutatások. Ennek egyik legújabb fejleménye, hogy a kölni közigazgatási bíróság döntése alapján a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal mostantól szélsőséges mozgalomként tarthatja nyilván és úgy is kezelheti az AfD ifjúsági szervezetét, a Junge Alternativet (JA).

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

Kilencvenesszeres életfogytiglant kapott egy amerikai fehér fajvédő aktivista, aki négy évvel ezelőtt színes bőrűekre kezdett lövöldözni egy mexikói határmenti bevásárlóközpontban.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Egy 28 éves mississippi férfi ellen szövetségi vádat emelnek, mert zsidóknak telefonált Adolf Hitlerrel és a holokauszttal kapcsolatban.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Akik még nem ismernék a történetét annak a mondásnak, hogy Románia a "történelem prostituáltja", annak segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Tasmania a zsidó-liberális média tálalása szerint „történelmet írt azzal, hogy Ausztrália első államaként betiltotta a náci tisztelgést”.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Megmondom őszintén, hogy e sorok írása közben visszasírtam bármit, akármelyik cikkemet az elmúlt évekből. Nem azért, mert az Oppenheimer egy rossz film, vagy mert nem szerettem volna kritikát írni róla, sőt, épp ellenkezőleg.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.