Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

A hatóságok azt feltételezték, hogy a kedvesen mosolygó installáció felállításával Adolf Hitler előtt tisztelgett a radikálisan jobboldali párt, de néhány nap nyomozás után megállapították, hogy hóember nem hosszható összefüggésbe a nemzetiszocializmussal, így mégsem történt bűncselekmény – írja a Bild német napilap online kiadása.

A német kriminalisztika egyik legfurcsább ügye akkor kezdődött, amikor a baloldali kormánypártok tüntetést szerveztek az Alternatíva Németországért berlini székháza elé. A helyszínen megjelent demonstrálókat egy hat méter magas, felfújható, integetést imitáló hóemberrel fogadta az AFD. A műanyag figurát a székház egyik utcára nyíló teraszára helyeztek el, ezzel üdvözölve a tüntetőket.

A rendőrség egy lakossági bejelentés nyomán kapcsolódott be az ügymenetbe. A meg nem nevezett bejelentő panasza szerint az integető hóember figura kézmozdulata megszólalásig hasonlított a nemzetiszocialista karlendítésre, amivel az AFD politikusai is tisztában voltak, és ezzel akarták provokálni a tüntetőket.

A hatóságok rendkívül komolyan vették az esetet, és több napon keresztül nyomoztak a „náci” ideológiát éltető hóember ügyében. Szemtanúkat hallgattak ki, helyszíni vizsgálatokat folytattak le, és AFD-s politikusak kérdezték ki. Az összegyűjtött bizonyíték végül azonban nem bizonyultak elegendőnek, és bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást. A rendőrségnek egyedül azt sikerült tényszerűen megállapítania, hogy a hóembert 279,9 euróért rendelték az internetről, és egy AFD-s képviselő fizetett érte a saját pénzéből. 

A „náci hóember” kapcsán érdemes elmondani, hogy a német hatóságok és a nagy történelmi pártok igyekeznek nyomást gyakorolni az AFD-re, mivel a pártot rendre 20 százalék fölé mérik a közvélemény-kutatások. Ennek egyik legújabb fejleménye, hogy a kölni közigazgatási bíróság döntése alapján a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal mostantól szélsőséges mozgalomként tarthatja nyilván és úgy is kezelheti az AfD ifjúsági szervezetét, a Junge Alternativet (JA).

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

Gyászhírek és gyásztáviratok a gyászkeretes újságokban, sírva dolgozó munkásnők a hangulatjelentésekben, és az időjárás-jelentést is kiszorító rádióközvetítések.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

A müncheni Oktoberfest közismerten a sörről szól, és egy ideje már visszatérő sláger a világhírű népünnepélyen Gigi D'Agostino L'Amour Toujours című dala, ami „az örök szerelemről” szól.

Miután fogságom 52. napján, 1945. március 15-én elhagytuk a gödöllői poklot, csalárd módon áthajtottak bennünket Budapest helyett Monoron át Ceglédre.

„Amerika megbukott, mert egy társadalomban, ahol a hasznossági princípium mindenekfelett való, a morális felelősségérzete elsorvad” – ezt írja Márai Sándor 1957. november 5-én naplójába, s hozzáteszi, a Nyugat magyar forradalommal szembeni árulását nem lehet megbocsátani, és senki nem hisz többé a Nyugatnak.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Amszterdam önkormányzata 100 ezer eurót fizet kártérítésként amiatt, hogy a város a második világháború alatt a villamosjegyekből származó pénzből 48 ezer zsidót szállított a német munkatáborok felé – írja az MTI.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

Egykor négy légvédelmi ágyú állt annak a toronynak a tetején, amely ma szállodaként működik Hamburg belvárosában. 

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk.