Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Az orosz nagykövetség jegyzéket kapott a kanadai külügyminisztériumtól, amelyben megtagadták a 98 éves ukrán SS-veterán Jaroszlav Hunka kiadatását – erről Oleg Sztepanov ottawai orosz nagykövet beszélt a TASZSZ tudósítójának.

„A jegyzéket február 12-én kaptuk meg” – fogalmazott. Sztepanov szerint az orosz diplomaták február 13-án találkozót tartanak a kanadai külügyminisztériumban a jegyzék átvételével kapcsolatban. „A kanadai külügyminisztériumban ma terveznek egy beszélgetést” – közölte a diplomata. „Megkérdezzük, hogy nemzeti szinten vizsgálják-e Hunka múltját, és azt is tisztázni fogják, hogy a kanadai állampolgárság megszerzésekor nyilatkozott-e SS-múltjáról. Amennyiben hazudott, az automatikus visszavonási ok az állampolgárságra.”

Sztepanov azt is elmagyarázta, hogy a kiadatás megtagadásának „hivatalos oka a kiadatási szerződés hiánya Kanada és Oroszország között”.

A diplomata arról is értekezett, hogy szerinte a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”, mint például Helmut Oberlander esetében. Akkor a volt Einsatzgruppe-tag 2021-ben bekövetkezett haláláig húzódott az ügye, hogy esetleg kitoloncolják Kanadából.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Az Europol Referral Action Day nevű akciójának elsődleges célja az volt, hogy „azonosítsák és eltávolítsák a világhálón fellelhető antiszemita tartalmakat”.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

1945. május 2-án adták meg magukat a Nagynémet Birodalom (Großdeutsches Reich) fővárosát, Berlint védő német erők a szovjet Vörös Hadseregnek.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.

Ingyen kínálja fel doktor Joseph Goebbels vidéki villáját, az úgynevezett Haus am Bogenseet a berlini önkormányzat. 

Chris Minns, az ausztrál Új-Dél-Wales szövetségi állam miniszterelnöke megfogadta, hogy határozottan fellép a jobboldali „szélsőségesekkel” szemben, mindössze azért, mert egy csoport nemzetiszocialista balaklavát viselve felszállt egy sydney-i vonatra az Ausztrália napon.