Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

A politikus szerint kormányzati utasításra, ezért azonnal Gulyás Gergely miniszterhez fordult. Novák szerint a Kitörés túrát nem lehet jogkövetkezmények nélkül törölni, az az érvelés pedig hibás, hogy megosztó, mert a futóverseny is az, ha utakat zárnak le az autósok elől.

Közben a szervezők közösségi oldalukon jelezték, megkereste őket a Magyar Jelen. A hírportál kérdéseire Szemán Róbert ügyvezető azt válaszolta, saját hatáskörében, ő maga döntött. Azért tartja „megosztónak” az emléktúrát, mert honlapján a 2023-as képek között talált olyat, ami úgynevezett „önkényuralmi” jelképet használ, illetve amin a képet felnagyítva Adolf Hitler portréja is megjelenik.

„A képen látható horogkereszt szimbólum nagyon sok honfitársunk számára felháborító (»a köznyugalom megzavarására alkalmas« – törvény idézve) és a sporttal nem összeilleszthető, ezért megosztó” – állította.

Arra a felvetésre, hogy a Kitörés Emléktúrán tavaly több mint 3500-an indultak, az ügyvezető úgy replikázott, hogy február 10-én lesz másik teljesítménytúra a közelben.

Az ügyvezető nézetei szerint akkor követtek el hibát, amikor a Kitörés túra bekerült programajánlójukba, úgy, hogy nem ellenőrizték a rendezvény sportértéke mellett a szervező honlapján megjelenő „önkényuralmi” szimbólum használatát.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Azonnali hatállyal hazaküldtek hét ukrán katonát, akik a Bundeswehrnél vettek részt kiképzésen, mivel Németországban törvény tiltja szinte minden jobboldali vagy hazafias szimbólum használatát.

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.

1945. május 2-án adták meg magukat a Nagynémet Birodalom (Großdeutsches Reich) fővárosát, Berlint védő német erők a szovjet Vörös Hadseregnek.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

Július 15-én hét hónap börtönre ítélték Hans Jørgen Lysglimt Johansent, a Szövetség – Alternatíva Norvégiának (Alliansen – Alternativ for Norge) párt elnökét.

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

Az amerikai típusú káosz legutóbbi franciaországi epizódjának állítólagos katalizátora egy 17 éves arab Lewis Hamilton-imitátor halála volt, akit a rendőrség lelőtt, mert egy belvárosi rodeót követő igazoltatása közben megpróbált elmenekülni az autójával.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.

A „náci fasizmus” elleni partizánharcot éltette Ilaria Salis, a Magyarországon fogva tartott és az olasz szélsőbaloldal által az európai parlamenti választásokon jelöltként indított terrorista a második világháború végére emlékező olaszországi ünnep alkalmából.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.

Vizsgálatot indítottak a német hatóságok egy videófelvétel ügyében, amelyen tizenéves iskolások nemzetiszocialista karlendítése látható egy lengyelországi kiránduláson.