Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Kampányuk a Rights Against the Right (Jogok a jobboldal ellen) nevet viseli. Állítása szerint egy „I love Htlr” (Szeretem Hitlert) feliratú baba rugdalózó volt a legmegbotránkoztatótt, amivel Simon Knittel találkozott perverz kutatkodása során. A Htlr, a Hitler szó, magánhangzók nélkül, csak egy példa a sok rövidítés közül. Ilyen formában ismert még a VTR LND a Vaterland (haza) és a HKNKRZ a Hakenkreuz, a horogkereszt német szavakkal is.

Első „sikerük”, hogy az Európai Védjegyhivatalnál megszerezték a VTR LND rövidítés jogait, és ezzel gyakorlatilag egy időre megakadályozták, hogy a hazafias online áruházak felhasználhassák, ám a védjeggyel kezdeniük is kéne valamit, mert anélkül elveszítik, ha nem állítanak elő terméket ezen a néven.

„A VTR LND három online áruházban, a saját szűrőmechanizmusaik szerint, a legkelendőbb” – mondja Knittel. „Szóval ott ütöttük őket, ahol fáj.”

A VTR LND védjegy jogainak megszerzése azt jelenti, hogy az azt felhasználó cégeknek be kell jelenteniük, hogy hány darabot adtak el, és minden ebből származó bevételt be kell fizetniük, különben négy számjegyű bírságra számíthatnak. A bevételen felül, további védjegybejegyzésekért is fizetniük kell – 603,638 forintot az európai hivatalban, 150,909 forint és 226,364 forint között Németországban.

Egy zsidók és liberálisok által finanszírozott rendszer, amely a kampány hosszú távú fenntartását hivatott biztosítani – a védjegyek ötévente megtámadhatóak, ha azokat nem használják kereskedelmi célokra –, eddig több mint 6,790,925 forintot gyűjtött össze.

A becslések szerint 100 ilyen kód közül néhányat eddig lehetetlenek bizonyult betiltani, például a számokat: A 88 az ábécé nyolcadik betűjét, a HH-t jelenti, ami a Heil Hitler rövidítése; a 18 pedig Adolf Hitler kódja, bár a német hatóságok az elmúlt években szigorúan korlátozták ezek használatát az autók rendszámtábláinál.

A HKNKRZ védjegyoltalmára tett kísérleteket eddig a védjegyhivatal is elutasította, mivel – egy tisztviselő szerint – „sérti a közerkölcsöt”. Általános, hétköznapi szavakat ugyanígy nem képesek betiltani, mert ilyesmit nem lehet lajstromba vetetni.

Knittel, akinek a kampány egyfajta beteges szenvedély, szeretné a védjegyeket bejegyeztetni az Egyesült Államokban is. A tervek között szerepel egy nyilvános adatbázis létrehozása, amely „összegyűjtené az összes náci kódot, hogy kereskedelmi tudatosságot teremtsen róluk, valamint, hogy a nyilvánosságnak jobban felhívja rá a figyelmét”.

Ötlete nemrégiben arany- és bronzérmet kapott egy fehérellenes extrémisták által szervezett „kreativitási” díjátadón.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Szovjetunióba 1944 decemberében és 1945 januárjában tömegesen elhurcolt férfiak és nők között szép számban találunk papokat is. Közülük többen soha nem tértek vissza hazájukba.

A biztonsági erők több száz fegyvert, valamint horogkeresztes zászlókat és kellékeket foglaltak le Ausztriában hazafias motorosokhoz köthető ingatlanokban.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

Egy 28 éves mississippi férfi ellen szövetségi vádat emelnek, mert zsidóknak telefonált Adolf Hitlerrel és a holokauszttal kapcsolatban.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

Eva Vlaardingerbroek, a nemzetközi keresztény-konzervatív szcéna éppen aktuá­lis üdvöskéje nemrég Magyarországon kijelentette, hogy az európai nagy népességcsere nemcsak egy elmélet, hanem maga a valóság. Jé, tényleg?

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.