Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy „náciszimpatizánsok” által tartott rendezvényről készült videoklip jelent meg a német közösségi médiában, ami hatalmas zsidó-liberális hisztériát keltett Németországban.

A felvételeken egy olyan buli látható, ahol a résztvevők a külföldiek kiutasítását követelve azt skandálták, hogy „Németország a németeké”, és a „L’amour toujours” című slágert énekelték, miközben az egyik bulizó karlendítésre emelte a kezét, a felső ajkára helyezve az ujjait, Hitlert utánozva.

Az előkelő Pony Clubban, az északi-tengeri Sylt szigetén található Kampenben tartott pazar rendezvényre 300 és 500 euró közötti összegbe kerültek a jegyek, jellemzően csak jómódú családok növendékei engedhetik meg maguknak az itteni részvételt. Az összejövetelt úgy is emlegetik, mint ahol a németek következő generációjának influencerei jönnek össze.

A klip megjelenése után a rendezvény két résztvevőjét kirúgták az állásából. A klub tulajdonosai, akik azt állították, hogy nem tudtak róla mi történik a létesítményükben, közölték, hogy jogi lépéseket tesznek a résztvevők ellen, továbbá hangot adtak kritikájuknak azon jelenlévőkkel szemben, akik nem tettek semmit a „náciszimpatizánsok megállítása érdekében”.

„Ilyet még soha nem láttunk itt” – mondta Time Beker, a tulajdonos és üzletvezető a dpa német hírügynökségnek. „Az öt érintett soha többé nem fog ide belépni, és Syltben nincs mit keresniük” – mondta.

Olaf Scholz német kancellár is megszólalt az ügyben és „elfogadhatatlannak”, valamint „undorítónak” nevezte a bulit.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

Adolf Hitler 1983-ban előkerült „naplója” olyan igénytelen hamisítvány volt, hogy még az A.H. monogramot sem sikerült helyesen leírni – mégis kollektív őrületbe kergette egy nagynevű német lap szerkesztőit.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

A mindenkori baloldal szerint a faj csak egy társadalmi konstrukció, ugyanúgy nem determinál semmit, mint azt újabban hangoztatják a biológiai nemekkel kapcsolatban.

Az Ostromkalauz után folytatódott a Festung Budapest 2024 rendezvénysorozata. A szervezést megnehezítő körülményekről évről évre egyre többet kell beszélnünk és írnunk a különböző csatornákon és felületeken – írja e sorokat honlapján a Légió Hungária.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

Miután a keleti fronton megszakadt a tengelyhatalmak hadiszerencséje és a szovjet Vörös Hadsereg ellentámadásba lendült.

Zsidó-liberális hiszériát keltett Ausztriában, hogy a szélsőjobboldali Szabadságpárt ifjúsági tagozatának toborzóvideóján feltűnik a Hofburg Kastély erkélye, ahonnan 1938-ban kikiáltották az Anschlusst.

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.

1948. május 14-én Ben-Gurion kikiáltotta Izrael Állam megalakulását, mire az arab államok többsége dzsihádra szólította fel a muszlim világot. Kevesen tudják, milyen aktív szerepet vállalt Sztálin Izrael létrehozásában és abban, hogy túlélte az első arab–izraeli háborút.