Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az amerikai politika jelenlegi hisztérikus állapotának gyakorlatilag ez a kamutudomány, a kritikai fajelmélet (Critical race theory) az első számú felelőse.

Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó törvénytervezetet nyújtott be, amely betiltaná az úgynevezett kritikai fajelmélet oktatását a floridai állami általános- és középiskolákban, ezzel kodifikálva a floridai oktatási minisztérium 2021-ben bejelentett korábbi szándékát – jelentette a The Washington Times című napilap.

A jobboldali-konzervatív lap tudósítása szerint DeSantis kormányzó „Állítsuk meg a gyermekeinkkel és munkavállalóinkkal szembeni rosszat” (Stop Wrong Against Our Kids and Employees Act, Stop WOKE Act) névre keresztelt törvénytervezete nem egyszerűen a floridai oktatási minisztérium korábbi döntését foglalná jogszabályba, hanem kiterjesztené azt a munkahelyekre is.

A kormányzó szakmai stábja szerint a tervezet jogi válaszlépések megtételére teremtene lehetőséget mindazok számára, akik úgy érzik, hogy a vállalati tréningek és továbbképzések diszkriminatívak.

A tilalom vonatkozna az olyan okostelefonos alkalmazásokra is, mint a The New York Times „1619 Project” elnevezésű, Pulitzer-díjas (jellemző húzás) sorozata, amely a rabszolgaság intézményét az Egyesült Államok megalapításának központi intézményévé maszkírozná.

A napilap cikke szerint a kritikai fajelmélet marxista gyökerű fehérellenes rasszista ideológia, amely amerikai felsőoktatási intézményekben született, és amely azt hirdeti, hogy a „fehér felsőbbrendűség” az alapja az amerikai társadalmi cselekvésnek és az Egyesült Államok intézményeinek.

A kritikai fajelmélet oktatásának bevezetése az állami általános- és középiskolákban több szövetségi tagállamban szülők és adófizetők tiltakozását és ellenállását váltotta ki, akik úgy vélik, maga a kritikai fajelmélet is rasszista, és bizalmatlanságra tanítja a diákokat bőrszín, nem és szexuális irányultság alapján.

A floridai törvények már korábban előírták, hogy az állami iskolákban kötelező oktatási téma a rabszolgaság, a holokauszt (!) és az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat.

Jelenleg kidolgozás alatt áll egy másik törvénytervezet is, Stop WOKE Act néven. Ez nem tiltaná meg az amerikai történelem egyetlen konkrét eseményének a tanítását sem. Más tagállamokban már elfogadtak olyan törvényeket, amelyek betiltották a kritikai fajelméletre épülő oktatást, de azok a törvények sem tiltották be egyetlen konkrét amerikai történelmi esemény tanítását sem.

DeSantis kormányzó megerősítette, hogy megvan a floridai törvényhozási támogatás a jogszabály-tervezet elfogadásához, de egyelőre nem világos, hogy mi lesz a sorsa az állami kongresszus 2022 januárjától márciusáig tartó ülésszakán, mivel nagy valószínűséggel jogi ellenlépések várhatók a tervezettel kapcsolatban.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

Az antifa támadások másodrendű vádlottját, Tobias E.-t a tanács egy év tíz hónapra ítélte, de akár hamarosan szabadulhat is. Ő ismerte el egyedüliként az ügyészségi váddal egyezően a bűncselekményeit, de az ítéletet már nem fogadta el.

Házunkba 1944. december 31-én lépett be az első szovjet katona, és németeket keresett. Miután jól megetettük őt, társai is meglátogattak egyre sűrűbben. Közben néha elvittek tolmácskodni, mert lengyelül beszéltem.

A szerb hatóságok kiemelték a Dunából a második világháború idején elsüllyesztett egyik német hadihajóroncsot. A folyam mélyén még további mintegy negyven roncs található, amelyekben mindmáig ott hevernek az egykori robbanóanyagok.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

A Neokohn című zsidó szupremácista online hírlap egyik olvasója fotózta le a nem hétköznapi matricát.

Korábban röviden – a „tudományos” értékéhez mérten – már szó esett egy bizonyos Robin DiAngelóról annak kapcsán, hogy az ő agyszüleménye a woke-izmus bibliájának számító White Fragility (Fehér törékenység) című könyv.

Németországban nagyon sokan gondolják, hogy az 1923-as hiperinfláció jelentősen hozzájárult a nemzetiszocialista párt felemelkedéséhez.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

A lengyelországi Gierloz közelében, az erdőben elrejtett Adolf Hitler második világháborús bunkere. Hilter háborús főhadiszállásának romjai egy 200 épületből álló, erdőben elrejtett város volt.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.

A dunántúli hadműveletekben vettünk részt 1944 őszén és telén. Székesfehérvár eleste után – december 26-án – a balról Pusztavám, jobbról Csákvár–Környe irányába előre törő szovjet csapatok bekerítettek bennünket.

Jaroszlav Hunka nyilvánosan elismerte, hogy a második világháború idején önként jelentkezett a Waffen-SS galíciai hadosztályába.