Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az antiszemitizmus elleni küzdelemmel megbízott felelős vezető úgy fogalmazott, hogy a Deutsche Welle ellen felhozott vádak „jelentősek”.

A németországi „antiszemitizmus elleni küzdelemmel” megbízott vezető szövetségi tisztviselő felszólította az ország közszolgálati műsorszolgáltatóját, a Deutsche Welle-t (DW), hogy „részletesen tisztázza” az arab nyelvű szolgálat munkatársai és az arab világban működő médiapartnerei körében a közelmúltban felmerült antiszemita vádakat — írja a The Algemeiner.

Felix Klein – a német kormány antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős megbízottja – a Judische Allgemeine hírportálnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a DW ellen felhozott vádak „jelentősek”.

A hónap elején a Süddeutsche Zeitung (SZ) egy oknyomozó cikkéből kiderült, hogy a DW arab részlegének több munkatársa „antiszemita megjegyzéseket tett”, illetve „antiszemita szervezetekkel állt kapcsolatban”. A munkatársak közül többen „erőszakosan antiszemita” üzeneteket tettek közzé a közösségi médiában.

Még ugyanazon a héten, a Vice német nyelvű kiadásának hasonló vizsgálatát követően a DW bejelentette, hogy nem működik tovább együtt a Roya TV-vel, egy ammani magántulajdonban lévő műholdas csatornával, mivel az „antiszemita megjegyzéseket és karikatúrákat terjesztett”. A DW egyik magas rangú vezetője azt ígérte, hogy az adófizetők által finanszírozott német műsorszolgáltató „mostantól még kritikusabban fogja belsőleg felülvizsgálni partnerválasztásunkat, különösen az antiszemitizmus és a rasszizmus tekintetében”.

Arra a kérdésre, hogy a DW-nek hogyan kellene kezelnie a partnerei és munkatársai körében felmerülő antiszemitizmus vádját, Klein hangsúlyozta, hogy a közszolgálati műsorszolgáltatót létrehozó törvény előírja, hogy a „műsorszolgáltatásnak objektívnek és pártatlannak kell lennie”.

„A tudósításnak függetlennek kell lennie, és nem támogathat egyoldalúan egy adott pártot vagy vallási közösséget” – mondta Klein. „A gyűlöletkeltő riportok szintén nem megengedettek. Ezt a jogszabály világosan meghatározza”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1945. május 2-án adták meg magukat a Nagynémet Birodalom (Großdeutsches Reich) fővárosát, Berlint védő német erők a szovjet Vörös Hadseregnek.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Gyorsított bírósági eljárással két év börtönbüntetésre ítéltek egy patrióta francia férfit, aki akciót tervezett az olimpiai fáklyát vivő staféta ellen.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Jaroszlav Hunka nyilvánosan elismerte, hogy a második világháború idején önként jelentkezett a Waffen-SS galíciai hadosztályába.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

A brit uralkodó osztály teljes mozgósítást rendelt el a néger suhanc által megkéselt fehér kisgyerekek halála miatt kirobbant spontán tiltakozás leverésére. 

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.