Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy fagylaltárus remek üzleti lehetőséget láthatott abban, hogy furgonjával az auschwitzi emlékmúzeum bejárata előtt parkoljon le, hogy az odalátogató turistáknak árulja a fagyit.

Hatalmas bevétel helyett azonban felháborodott zsidó haragosokkal gazdagodott.

Az Auschwitz-Birkenaui múzeum tisztviselői felszólították a helyi hatóságokat, hogy kergessék el a fagylaltárust és tiltsák meg a fagyi kereskedelmét az egykori német koncentrációs tábor előtt.

„Ez nemcsak az esztétikai ízléstelenség, hanem egy különleges történelmi helyszín iránti tiszteletlenség példája is” – háborott Pawel Sawicki, a múzeum szóvivője az Independentnek.

Mivel a furgon a tábor területén kívül állt meg, így a múzeumnak nincs rá hatásköre, hogy eltávolítsa – magyarázta.

„A lakosok fel vannak háborodva, mert szörnyen néz ki” – mondta Dagmar Kopijasz, az Auschwitz-Birkenau Emlékhely Alapítvány munkatársa.

A zsidók az interneten szintén bírálták a fagylaltárus feltűnését.

„Talán nem Auschwitz a legjobb hely egy fagylaltosstandnak” – méltatlankodott egyikük, míg egy másikuk így dühöngött:

Az utolsó dolog, amit Auschwitz meglátogatása után szeretnék, hogy fagylaltot akarjanak rám sózni.

A múzeum üzemeltetői abban bíznak, hogy „az illetékes önkormányzati hatóságok megoldják ezt a kínos problémát”.

Az egykori német koncentrációs tábor 1947 óta Auschwitz-Birkenaui Állami Múzeumként működik, és 1979-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánították.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

A részvevők a legújabb adásban a rasszokról,  a rasszkérdést megközelítő különféle szemléletekről, és egy világnézetileg helyes, egészséges rassztudatról beszélgettek.

Fajvédő nemzetiszocialisták jelentek meg amerikai Connecticut állambeli Ritzy Greenwich-ben, hogy a fehér emberek elleni rasszista erőszak miatt tiltakozzanak.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

Az AfD 67 éves politikusa, Stefan Hrdy épp az autójából kiszállva próbált bejutni az épületbe, amikor körülbelül 20 antifasiszta állta el az útját.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

Ha már múlt héten szóba került a Fanta, arra gondoltam, nézzük meg közelebbről ennek az italnak az eredettörténetét, illetve tegyük rendbe az üdítőt övező féligazságokat, tévedéseket.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Megkezdődött kedden Frankfurtban a XIII. Heinrich Reuss herceg türingiai ingatlanvállalkozó és arisztokrata által vezetett államellenes csoport kilenc feltételezett tagja ellen terrorizmus és hazaárulás miatt indított per tárgyalása.

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.

Cirka ezer fehér nacionalista vonult fel Párizsban, az ún. Május 9. Bizottság szervezésében. A résztvevők feketébe öltöztek, zászlókat és fáklyákat vittek magukkal annak dacára, hogy május 11-én a rendőrség betiltotta a vonulást. 

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.