Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy fagylaltárus remek üzleti lehetőséget láthatott abban, hogy furgonjával az auschwitzi emlékmúzeum bejárata előtt parkoljon le, hogy az odalátogató turistáknak árulja a fagyit.

Hatalmas bevétel helyett azonban felháborodott zsidó haragosokkal gazdagodott.

Az Auschwitz-Birkenaui múzeum tisztviselői felszólították a helyi hatóságokat, hogy kergessék el a fagylaltárust és tiltsák meg a fagyi kereskedelmét az egykori német koncentrációs tábor előtt.

„Ez nemcsak az esztétikai ízléstelenség, hanem egy különleges történelmi helyszín iránti tiszteletlenség példája is” – háborott Pawel Sawicki, a múzeum szóvivője az Independentnek.

Mivel a furgon a tábor területén kívül állt meg, így a múzeumnak nincs rá hatásköre, hogy eltávolítsa – magyarázta.

„A lakosok fel vannak háborodva, mert szörnyen néz ki” – mondta Dagmar Kopijasz, az Auschwitz-Birkenau Emlékhely Alapítvány munkatársa.

A zsidók az interneten szintén bírálták a fagylaltárus feltűnését.

„Talán nem Auschwitz a legjobb hely egy fagylaltosstandnak” – méltatlankodott egyikük, míg egy másikuk így dühöngött:

Az utolsó dolog, amit Auschwitz meglátogatása után szeretnék, hogy fagylaltot akarjanak rám sózni.

A múzeum üzemeltetői abban bíznak, hogy „az illetékes önkormányzati hatóságok megoldják ezt a kínos problémát”.

Az egykori német koncentrációs tábor 1947 óta Auschwitz-Birkenaui Állami Múzeumként működik, és 1979-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánították.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vasárnap ismét a demokrácia csodálatos működéséről tettek tanúbizonyságot a héber rend őrei az egykori Németországban.

Valaha, réges-régen, még a II. világháborúban volt egy erődítményekből álló védvonal, melyet a később legyőzhetetlennel minősített szovjet haderő sem tudott áttörni. Árpád-vonalnak hívták.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Március 12-én a belgiumi szélsőjobboldal egyik kulcsfiguráját egy év börtönbüntetésre ítélték, valamint súlyos pénzbírsággal is sújtották – írja a Kuruc.info a Politico nyomán.

A frankfurti zsidó szupremácisták Németországban elsőként indítottak el egy olyan alkalmazást, amely az antiszemiták elleni küzdelemben segít azáltal, hogy figyelmezteti a zsidókat a potenciális „biztonsági fenyegetésekre”.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

Miután Olaszországban EP-képviselőnek választották az antifasiszta Ilaria Salist, a magyar rendőrség elengedte a házi őrizetből az antifasiszta útonállót. Most a Guardiannek panaszkodott egy sort, hogy milyen körülmények között tartották fogva.

Jó ideje keringett egy különös történet, miszerint a sarkkörön lévő Alexandra Land nevű szigeten működött egy meteorológiai állomás, amely második világháború alatt a titkos német tudományos projektek helyszíne volt.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

Azonnali hatállyal hazaküldtek hét ukrán katonát, akik a Bundeswehrnél vettek részt kiképzésen, mivel Németországban törvény tiltja szinte minden jobboldali vagy hazafias szimbólum használatát.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.