Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tavaly szeptemberben emeltek vádat Irmgard Furchner ellen, aki titkárnőként dolgozott a stutthofi koncentrációs táborban a második világháború idején. Most fellebbezett az ítélet ellen.

A 96 éves nő 18 évesen került a Nagynémet Birodalom irányítása alatt álló Lengyel Főkormányzóságba, a Balti-tenger partjánál felállított táborba. A vád szerint „több ezer fogoly meggyilkolásában segédkezett”. 11 412 esetben vádolták meg gyilkosság elősegítésével, 18 esetben bűnrészességgel és több zsidó is tanúskodott ellene.

Furchner a tárgyalás előtt úgy döntött, hogy nem hagyja, hogy meghurcolják, ezért 96 évesen nekivágott egy hamburgi autópályának, ahol a hatóságok rajtaütöttek.

Furchner a múlt heti ítélethirdetés után úgy nyilatkozott, fellebbezni fog Itzehoe város bíróságának ítélete ellen, ami öt esetben elítélte gyilkossági kísérletben való közreműködésért, két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Külön fellebbezést is benyújtottak a Szövetségi Bírósághoz. A német törvények értelmében bárki, aki részt vett a koncentrációs táborok működésében, büntethető „népirtásért”.

Furchner 1943 júniusa és 1945 áprilisa között a Danzig melletti stutthofi tábor parancsnokának titkára volt. A védelem képviselője szerint azonban Furchner nem tudott és nem hallott gyilkosságokról, és nem lehet bizonyítani, hogy szándékosan részt vett volna a bűnökben, ami szükséges a büntetőjogi felelősségre vonáshoz.

A bíró szerint azonban „elképzelhetetlen”, hogy Furchner ne tudott volna gyilkosságokról.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Gérald Darmanin francia belügyminiszter ígéretet tett rá, hogy még a választások előtt betiltja a GUD nevű szélsőjobboldali diákszervezetet.

Miután Olaszországban EP-képviselőnek választották az antifasiszta Ilaria Salist, a magyar rendőrség elengedte a házi őrizetből az antifasiszta útonállót. Most a Guardiannek panaszkodott egy sort, hogy milyen körülmények között tartották fogva.

Vizsgálatot indítottak a német hatóságok egy videófelvétel ügyében, amelyen tizenéves iskolások nemzetiszocialista karlendítése látható egy lengyelországi kiránduláson.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese, a második világháború alatt  szerepet játszó politikusok közül az egyik legkülönösebb és legérdekesebb egyéniség.

Fajvédő nemzetiszocialisták jelentek meg amerikai Connecticut állambeli Ritzy Greenwich-ben, hogy a fehér emberek elleni rasszista erőszak miatt tiltakozzanak.

Gyorsított bírósági eljárással két év börtönbüntetésre ítéltek egy patrióta francia férfit, aki akciót tervezett az olimpiai fáklyát vivő staféta ellen.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

A lengyelországi Gierloz közelében, az erdőben elrejtett Adolf Hitler második világháborús bunkere. Hilter háborús főhadiszállásának romjai egy 200 épületből álló, erdőben elrejtett város volt.

Regisztrált az X-re Ilaria Salis olasz EP-képviselő, aki Magyarországon az antifa támadások elsőszámú gyanúsítottjaként lett ismert. 

Az alábbi írás a szerző utolsó írása, amelyet 1999. augusztusában vetett papírra és a Magyar Összetartás 1999. novemberi számában látott napvilágot.

Akik még nem ismernék a történetét annak a mondásnak, hogy Románia a "történelem prostituáltja", annak segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.

A szabadpiaci kapitalizmus legfőbb jellemzője az, hogy a gazdasági szereplők között sikerorientált verseny zajlik, és az állam közvetlenül nem avatkozik bele a gazdasági folyamatokba. Amerika ezt már régóta feladta, és helyette államkapitalizmust gyakorol, amelyben a Fed (központi bank) jutalmazza a haverjait, akár sikeresek, akár nem.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

1943 elejére az SS vezetése a múlt évben engedélyezett 30 000 fős keretet időközben 50 000 főre akarta emelni Magyarországon.