Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az ukrán Azov-ezred nemrégiben Izraelben tett hivatalos látogatást, ahol a kormány képviselőivel és az Izraeli Védelmi Erőkkel találkozott, hogy megvitassák az ukrajnai orosz inváziót – írja a The Jerusalem Post.

Az Izraelbe érkezett küldöttséget Ilja Szamojlenko Azov-tiszt vezette, aki egyike volt annak a sok katonának, akik az Azovstal acélműben barikádozták el magukat, mielőtt megadták magukat az orosz csapatoknak.

„A mariupoli védők 2022-es hőstette az egész világot sokkolta” – mondta a küldöttség. „Az orosz megszállással szembeni ádáz ellenállásban a világ különböző népei párhuzamot láttak saját történelmük különböző epizódjaival” – jelentette ki Szamojlenko.

A látogatást az Izraeli Ukrajna Barátai szervezet hozta tető alá az izraeli ukrán nagykövetség és a Nadav Alapítvány támogatásával.

Anna Zharova, az Izraeli Ukrajna Barátai alapítója a delegáció látogatását „a szervezet legfontosabb projektjének nevezte a háború kezdete óta”.

Míg az Azov-zászlóalj, az Azov-ezred elődje erősen kötődött a szélsőjobboldali, nemzetiszocialista szimbolizmushoz és ideológiákhoz, az Azov-ezred ragaszkodik ahhoz, hogy nagyrészt „megtisztította” ezektől elemektől az ezredet.

Oroszország korábban az Azov-ezredet emelte ki számos olyan állításában, miszerint Ukrajna „neonáci” állam. Moszkva többször elítélte Izraelt is „az Ukrajnának és az Azov-ezrednek nyújtott támogatásáért”.

Májusban az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zaharova azt állította, hogy „az izraeli zsoldosok valójában fej-fej mellett állnak az Azov-militánsokkal”. Orosz tisztviselők azzal is megvádolták Izraelt, hogy támogatja a kijevi „neonáci rezsimet”.

Másrészt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök október 26-án Kijevben tartott sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy országa hírszerzési együttműködést kezdett Izraellel.

„Kijev és Tel-Aviv kapcsolataiban pozitív tendencia figyelhető meg, miután a két fél megosztotta egymással a hírszerzési információkat, különösen az iráni drónokkal kapcsolatban, amelyeket Oroszország az Ukrajna ellen vívott háborújában használ” – folytatta Zelenszkij.

Az ukrajnai orosz hadművelet idei kezdete óta Izrael végig libikókázni próbál az ukránok támogatása és a Moszkvával való baráti kapcsolatok fenntartása között.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

Szabadon engedték az antifasiszta Ilaria Salist, akit egy erőszakos bűncselekmény miatt tartottak eddig fogva a magyar hatóságok – írta a La Repubblica.

A leginkább narancsos ízben fogyasztott szénsavas ital a Coca-Cola mellett talán a legismertebb üdítő szerte a világon.

Adolf Hitler életének valószínűleg egyik legboldogabb pillanata az volt, amikor 1940. június 17-én reggel, a francia-belga határ közelében elhelyezett főhadiszállásán értesült a francia kormány fegyverszüneti kérelméről.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter ígéretet tett rá, hogy még a választások előtt betiltja a GUD nevű szélsőjobboldali diákszervezetet.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.