Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Upper East Side-i (UES) Chábád Izrael Központ jégből faragott menóráját összetörték egy zsidóellenes támadásban.

A központ vezetője, Uriel Vigler rabbi „rosszindulatúnak és szándékosnak” nevezte a tettet, amely hanuka negyedik éjszakáján történt.

„Szukkotkor is ilyen gyűlölettel szembesültünk, amikor a [szukkánkat] megrongálták. Hanukakor a zsidók szándékosan éjszaka gyújtják meg a menórát, hogy fényt terjesszenek, hogy ez a kis fény eloszlassa a sötétséget. A gyűlölet erői soha nem fognak győzedelmeskedni” – hőbörgött Vigler.

„Annak ellenére, hogy már nincs meg ez a jégmenóra, ma este még mindig tervezzük, hogy meggyújtjuk az 5. gyertyát, és imádkozunk, hogy a fény győzzön a sötétség felett, ahogyan a zsidó nép esetében mindig is tette” – tette hozzá agresszíven.

A színesedő Amerikában azonban egyre inkább nem szívlelik a zsidókat, amit az is bizonyít, hogy 125 százalékkal nőtt a New York-i antiszemita cselekmények száma novemberben, New York öt kerületében több mint kétszeresére nőtt a múlt hónapban az egy évvel ezelőttihez képest – derült ki a New York-i rendőrség adataiból. Az emelkedés állítólag a zsidókat célzó megjegyzésekkel címlapokra kerülő influenszerek tevékenysége nyomán bontakozott ki.

A New York-i rendőrség adatai szerint novemberben 45 antiszemita indíttatású úgynevezett „gyűlölet-bűncselekmény” történt, szemben a 2021 novemberében történt 20 darab „gyűlölet-bűncselekménnyel”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán „könnyebb sérüléseket” szenvedtek. 

Jó ideje keringett egy különös történet, miszerint a sarkkörön lévő Alexandra Land nevű szigeten működött egy meteorológiai állomás, amely második világháború alatt a titkos német tudományos projektek helyszíne volt.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.

Szabadon engedték az antifasiszta Ilaria Salist, akit egy erőszakos bűncselekmény miatt tartottak eddig fogva a magyar hatóságok – írta a La Repubblica.

Életében Lothrop Stoddard (1883–1950) Amerika egyik legbefolyásosabb írója volt. A Harvardon szerzett doktori címet, tizenöt könyvet írt, beleértve sokat vitatott könyvét is, az 1920-as The Rising Tide of Colort.

A Nyilaskeresztes Párt Szálasi Ferenc nemzetvezető részvételével tartotta meg december havi Nagytanácsát, jelentette 1944 decemberében a Magyar Távirati Iroda.

Egy helyi zsidó felsőbbrendűségi csoport és állami törvényhozók kiakadtak a Nashville belvárosában a tartott nemzetiszocialista felvonulás miatt.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

A szerb hatóságok kiemelték a Dunából a második világháború idején elsüllyesztett egyik német hadihajóroncsot. A folyam mélyén még további mintegy negyven roncs található, amelyekben mindmáig ott hevernek az egykori robbanóanyagok.