Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Lina Engel az antifák hírhedt rohamcsapata, a Hammerbande vezetője, Guntermann Engel szeretője és a banda szellemi atyja. Ő és Edelhoff kegyetlen brutalitással vettek részt a megalapozott gyanú szerint a februári budapesti embervadászatban is.

A magdeburgi bűntett

Egy szakportál megállapítása szerint a most terítéken lévő magdeburgi bűntett kísértetiesen hasonlít az egy évvel későbbi wurzeni támadásra és a Hammerbande brutalitását idézi. Wurzenben szintén a pályaudvaron csaptak le egy emlékmenet jobboldali résztvevőire. A banda vezetőjét, Lina Engelt a drezdai Regionális Bíróság idén júniusban el is ítélte két, elfogott társával egyetemben. Engel 5 év és 3 hónap börtönbüntetést kapott, de az ítélet jogerőre emelkedéséig szabadlábon van, feltehetően Lipcsében.

A magdeburgi támadásért az antifa terroristák 3 – 15 év börtönbüntetésre számíthatnak, bizonyítottság esetében. Ahhoz azonban, hogy bíróság elé lehessen állítani őket, előbb el kell fogni Guntermannt, aki illegalitásba vonult.

Itthon is keresik

A Budapesti Rendőr-főkapitányság körözi Guntermannt, miután megalapozottan gyanúsítható, hogy vezető verőlegényként részt vett a februári budapesti embervadászatban.

Emlékezetes, februárban a magyar fővárosban zömmel német antifák négy helyszínen nyolc embert vertek össze brutálisan, köztük lengyeleket, németeket és magyarokat csak azért, mert terepmintás ruhában voltak. Edelhoffot elfogták Budapesten, ma is letartóztatásban van. A BRFK azonban további hat Hammerbande-tagot keres az embervadászat miatt, köztük Guntermannt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

Kitiltotta a fehéreket az ünnepi vacsoráról a húzott szemű bostoni polgármester, de szerinte ez nem rasszizmus és nem is diszkrimináció.

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

A keletről érkező hírek hatására a magyar lakosság rettegett a Vörös Hadsereg katonáitól. A szovjetek 1944. augusztus 26-án értek magyar területre az Úz völgyében, komoly harcok közepette vonultak nyugat felé, míg a front 1945 áprilisában átvonult az országon.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.