Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Amicháj Chikli izraeli „diaszpóraügyi” miniszter osztotta meg a véleményét a Palesztin Hatóságról.

„A Palesztin Hatóságot lényegét és szemléletét tekintve neonáci entitásnak látom” – mondta Chikli a Ynet hírportálnak.

„Úgy gondolom, hogy a Palesztin Hatóság a mai napig Izrael Állam ellensége. Még mindig nincs semmilyen békemegállapodásunk vele. Ez egy ellenséges entitás, egy olyan entitás, amely ízig-vérig antiszemita. Meg kell vizsgálnunk a Palesztin Hatóság alternatíváit” – tette hozzá.

„A világ legantiszemitább politikai entitása a Palesztin Hatóság, amelyben a lakosság 93 százaléka antiszemita álláspontokat képvisel” – jegyezte meg Chikli, utalva az amerikai székhelyű zsidó szupremácista Rágalmazásellenes Liga 2014-es jelentésére.

„Ennek a főszereplője maga a Palesztin Hatóság és annak vezetője, egy holokauszttagadó, aki német földön állva 50 holokauszt elkövetésével vádolta Izraelt” – mondta a miniszter, utalva Mahmúd Abbász palesztin elnök tavalyi, zsidó hisztériát kiváltott berlini beszédére.

„A Palesztin Hatóság alkalmazza a fizetős gyilkosság gyakorlatát – minél több zsidót ölsz meg, annál több pénzt kapsz. [A Palesztin Hatóság] a problémák és a terror forrása”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Öt év börtönbüntetéssel fenyegetik kaphat Karl Münter, a 96 éves volt SS-katonát, aki az ascq-i megtorlásért felelős parancsnok egységében szolgált. 

Életének nyolcvanharmadik évében elhagyta a földi világot László András filozófus, a metafizikai tradicionalitás egyik legnagyobb magyarországi képviselője, írja a Duo Gladii.

A 47 éves Jonathan Abraham londoni rabbit vették őrizetbe az ír fővárosban azzal a váddal, hogy illegálisan végzett körülmetélést egy gyermeken.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Miután Olaszországban EP-képviselőnek választották az antifasiszta Ilaria Salist, a magyar rendőrség elengedte a házi őrizetből az antifasiszta útonállót. Most a Guardiannek panaszkodott egy sort, hogy milyen körülmények között tartották fogva.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

Harrisburg belvárosában a Blood Tribe fehér fajvédő, nemzetiszocialista csoport tartott demonstrációt, amelyet a zsidók és liberálisok hisztérikusan elítélték, mondván, hogy a résztvevők „gyűlöletkeltő üzenetet terjesztettek, és álarcok mögé bújtak, hogy elrejtsék kilétüket”.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Elmélyülő külső és belső konfliktusok, olyan súlyos társadalmi törésvonalak, melyet még Magyarország is megirigyelne, etnikai krízis, romló közbiztonság. Igen, ezek az Amerikai Egyesült Államok mindennapjai, de Joe Biden kormányának (már amennyiben elfogadjuk, hogy beszámítható és ő irányít) vannak fontosabb dolgai is, például a Nordic Resistance Movement (NRM) kriminalizálása.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Életében Lothrop Stoddard (1883–1950) Amerika egyik legbefolyásosabb írója volt. A Harvardon szerzett doktori címet, tizenöt könyvet írt, beleértve sokat vitatott könyvét is, az 1920-as The Rising Tide of Colort.

Néha érdemes egy-egy szürreális, szatirikus nézőpontot előrántani a "kalapból", mert ezekből szemlélve meglehetősen megvilágító erejű látleletet kaphatunk a valóságról.