Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Mint közismert, az Ukrajna ellen indított, úgynevezett különleges katonai művelet egyik fő céljaként Vlagyimir Putyin elnök Ukrajna nácitlanítását nevezte meg.

Tyimofej Szergejcev Kreml-közeli elemző a napokban a RIA Novosztyi állami hírügynökség által kiadott esszéjében fejtette ki erre vonatkozó konkrét elképzeléseket.

„Nácitlanításra akkor van szükség, ha egy náci rezsim a nép jelentős részét uralma alá vonja és belerángatja politikájába” – szögezte le, hogy Ukrajna ebben a helyzetben van.

„A fegyvert fogó nácikat a lehető legnagyobb mértékben el kell pusztítani a hadszintéren. Ebben nem szabad különbséget tenni az ukrán hadsereg és az úgynevezett nemzetbiztonsági erők illetve a területvédelmi milíciák kötelékében harcolók között”  – írja. „Mindegyikük egyformán (…) bűnös az orosz nép elleni népirtásban, a háborús jogok és szokásjog be nem tartásában” – jelentette ki. „A háborús bűnösöket és az aktív nácikat példásan meg kell büntetni. Teljes átvilágítást kell végezni. Meg kell szüntetni és be kell tiltani minden szervezetet, amely a nácizmus gyakorlatához kötődik. A felső vezetőkön kívül azonban az ukránok jelentős része is bűnös, mert passzív nácik, a nácizmus kollaboránsai.”

„A lakosság e tömegének további nácitlanítása átneveléssel valósulhat meg, amelyet a náci attitűdök ideológiai elnyomásával és kemény cenzúrával lehet elérni: nemcsak a politikai szférában, hanem szükségszerűen a kultúra és az oktatás területén is.” Hiszen – érvelése szerint – a kultúrán és az oktatáson keresztül hajtották végre a lakosság mély, tömeges nácivá nevelését, amit egyebek közt „a belső erőszak és terror, valamint a Donyec-medence nácizmus ellen lázadó ukrán népével szemben vívott nyolcéves háború erősített meg.”

Az elemző azt is állítja, hogy „az ukrán nácizmus nagyobb fenyegetés Oroszországra és a világra nézve, mint amit a német nácizmus hitleri változata jelentett, mert a függetlenség és az európai fejlődés útjának álcázza magát, tervezője, forrása és támogatója pedig maga a kollektív Nyugat”.

Ezért nemcsak Ukrajna NATO-, de európai uniós tagsága, sőt semleges státusza sem megengedhető. „Az ukránság egy mesterséges oroszellenes konstrukció, amelynek nincs saját civilizációs tartalma, egy idegen civilizáció alárendelt eleme” – ismétli el a Putyin elnöktől is hallott nézeteket.

„A nácizmus alól felszabadított terület az Ukrajna elnevezést sem őrizheti meg, új népköztársaságokat kell létrehozni, amelyek az újjáépítés, a megújulás és a fejlődés folyamatában csak Oroszországra támaszkodhatnak, kizárva egy nyugati Marshall-terv lehetőségét. A nácitlanítást a köztársaságok szabályozási keretének orosz ellenőrzés alatt történő elfogadásával kell folytatni. E tekintetben Oroszországnak a nürnbergi folyamat letéteményeseként kell fellépnie” – mondja Szergejcev.

Az integrálódást elfogadó területek mellett az elemző szerint „egy Oroszországgal szemben ellenséges, de erőszakkal semlegesített és demilitarizált Ukrajna marad majd, s e maradék Ukrajna semlegességének garanciája a katonai művelet azonnali folytatásával való fenyegetés kell legyen”.

„Oroszországnak nem lesznek szövetségesei Ukrajna nácitlanításában. Mivel ez tisztán orosz ügy. És azért sem, mert nemcsak a náci Ukrajna banderista változata lesz a felszámolás tárgya, hanem mindenekelőtt a nyugati totalitarizmus, a civilizációs leépítés és szétesés erőltetett programjai, a nyugati szuperhatalomnak és az USA-nak való alávetettség mechanizmusai.”

Ehhez „Oroszországnak is fel kell végre adnia Európa-párti és Nyugat-barát illúzióit, s a történelmi Európa Nyugat által feladott értékeinek utolsó védvonalaként kell megvalósítsa magát” – vonja le végső következtetését az elemző.

Szergejcev nézeteit Dmitrij Medvegyev volt államfő, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Telegram-bejegyzésében erősítette meg. Az orosz médiában számolatlanul hangzik el a különleges műveletnek a „nácizmus ukrajnai újjáéledésével” való igazolása, a Rosszija 24 tévén például a műsorok közé illesztett visszatérő reklámblokkban.

A világháborús reflexek, az ellenség „nácinak” bélyegzése azonban Ukrajnában is felbuzog. A nagy honvédő háború indulóját az oroszok ellen átszövegezve játszák, s az orosz csapatok által magára hagyott Kijev megyei településeken a túlélők „németekként” emlegetik az állítólagos rémtetteket elkövető orosz katonákat.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Szövetségi Alkotmánybíróság meg akarta akadályozni Maja T. Magyarországra történő átszállítását. Azonban a hatóságok nem várták meg a hivatalos állásfoglalást és kiadták őt – írja szomorúan a német MDR.de.

Azonnali hatállyal hazaküldtek hét ukrán katonát, akik a Bundeswehrnél vettek részt kiképzésen, mivel Németországban törvény tiltja szinte minden jobboldali vagy hazafias szimbólum használatát.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

A 35 éves Joszif Visszarionovics Dzsugasvili, közismertebb nevén Sztálin, az LMBTQP-közösség korai úttörőjeként teherbe ejtett egy kiskorú, szibériai lányt. Leszármazottaik ma is élnek.

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

1945. május 2-án adták meg magukat a Nagynémet Birodalom (Großdeutsches Reich) fővárosát, Berlint védő német erők a szovjet Vörös Hadseregnek.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

A varégok a mai Svédország területén a középkorban letelepedett vikingek. De honnan jöttek ezek a vikingek, akikről a ma emberének a varkocsos, szakállas, baltát lóbáló északi óriások jutnak elsőre az eszébe?

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Schleswig-Holsteinben töltöttük 1945 nyarát. Itt gyűjtötték össze az angol fogságba került többi magyar katonát és leventét is.