Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Mintegy tíz holland fiatal a Harmadik Birodalom rendvédelmi szervezeteinek egyenruhájához hasonló jelmezben vonult végig a 21 ezer lakost számláló Urk nevű kisváros utcáin.

Az interneten látható fotókon az egyik fiatal csíkos rabruhát és Dávid-csillagot visel, miközben a többiek játékfegyverekkel a fejére céloznak.

„Ez a viselkedés nemcsak rendkívül kifogásolható és helytelen, hanem nagy társadalmi csoportokat is sért. Ezzel az ízléstelen akcióval ezek a fiatalok egyértelműen átléptek egy határt” – áll az önkormányzat közleményében.

Cees van den Bos polgármester úgy nyilatkozott a helyi sajtónak, megérti, hogy ezek a fiatalok hallatni akarták a hangjukat a koronavírus-járvány terjedése elleni intézkedések hatásaival kapcsolatban (ezt ők maguk nem mondták), azonban ő nem érti, miért ilyen módon tették. „Nemcsak önkormányzatunk, hanem az egész település helyteleníti az ilyenfajta tiltakozást” – tette hozzá. A fiatalok még aznap este bocsánatotk kértek akciójukért.

Bocsánatot kértek, de nem mondták, miért öltöztek be

„Egyáltalán nem állt szándékunkban visszaidézni a második világháború emlékét” – írták levelükben, bár nem tisztázták, hogy mi volt az indíttatásuk.

„Szeretnénk hangsúlyozni, hogy egyáltalán nem vagyunk antiszemiták vagy náciszimpatizánsok, tetteinkért őszintén bocsánatot kérünk” – tették hozzá az NLTimes által közzétett levelükben.

Az illetékes ügyészség már szorgalmasan vizsgálja, történt-e bűncselekmény, esetleg fel tudják-e jelenteni őket.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE