Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy nyugalmazott német történelemtanár ellen Lengyelországban folyik eljárás, mivel azt állította, hogy Auschwitzban másként mentek a dolgok, mint ahogy ma tanítják.

Az auschwitzi koncentrációs tábornak otthont adó lengyelországi Oświęcim városának kerületi bírósága egy német állampolgárságú személyt, Gotllieb G.-t fogja bíróság elé állítani, akit a „náci dolgozók bűneinek tagadásával” vádolnak.

Az állami ügyészek szerint Gottlieb G. 2019. július 23-án egy német csoporttal látogatott el az Auschwitzi Múzeumba. A Remix hírportál szerint a tanár tagadta, hogy a Nagynémet Birodalom döntött volna a „végső megoldásról”.

Az ügyészek szerint megjegyzései felháborodást keltettek, az idegenvezető pedig a múzeum vezetőségét kérte, hogy tegyen lépéseket. Ezzel szembesülve a német tanár távozott a múzeumból, és még aznap elhagyta Lengyelországot, de az ügyészeknek sikerült azonosítaniuk a gondolatbűnöző németet.

Amikor a lengyel ügyészek idén márciusban kihallgatták Gottlieb G.-t, tagadta a vádakat. Azt állította, hogy a második világháború iránt érdeklődött, ezért a koncentrációs tábor történetéről kérdezte az idegenvezetőt, és nem kérdezett közvetlenül az ott elkövetett bűnökről. A tanár később azzal is érvelt, hogy történelemtanárként diákjait németországi koncentrációs táborokba vitte, és ott is hasonló kérdéseket tett fel az idegenvezetőknek, akinek ezzel semmilyen problémája nem volt.

Ha bűnösnek találják, Gottlieb G. pénzbüntetésre vagy három évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. Az ítéletet nyilvánosságra hozzák.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE