Kövess minket: TELEGRAMVKONTAKTE

Megosztás:

A cenzorokat leleplező legújabb akció főszereplője Zach McElroy, volt Facebook-alkalmazott. A felvételekből kiderült, hogy a moderátorok akkor is törlik a Trumpot támogató bejegyzéseket, ha azok nem ütköznek a platform "közösségi alapelveibe".

Az egyik moderátort arról kérdezték a rejtett kamerás felvételen, hogy törli-e az összes konzervatív tartalmat, ami elé kerül, mire azt felelte:

"Igen! Lesz*rom, én törlöm őket."

Ugyanez a moderátor a felhasználói feltételeket sértő Trump-ellenes bejegyzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy "azokat bár törölnie kellene, de ő fent hagyja őket."

A titkos felvételek között akad egy olyan is, amely szerint a moderátorok túlnyomó többsége az összes Trump-féle Make America Great Again (MAGA) sapkás képet törli.

"Ha valaki MAGA sapkát visel, azt terrorizmusért törlöm. Azt hiszem a többiek is ezt csinálják"

– hallhatjuk Lara Kontakos Facebook-moderátort a felvételen.

A Facebook tampai irodájáról készült leleplező anyag azért különösen fontos, mert Mark Zuckerberg, a Facebook hipokrita vezérigazgatója korábban váltig állította, hogy pusztán politikai nézetek alapján nem törölnek tartalmakat. Az új felvételekből kiderül azonban, hogy ez természetesen közel sem igaz.

A volt Facebook-alkalmazott elárulta azt is, hogya Facebook algoritmusa által cenzúrázott tartalmak 75-80 százalékban republikánus-konzervatív bejegyzések. Majd hozzátette, hogy bár az algoritmus nem egy intelligens személy, viszont intelligens személyek programozták olyanra, hogy így működjön.

A felvételek alapján egyértelmű továbbá az is, hogy a Facebook a baloldali, demokrata párti érdekeknek megfelelően befolyásolja a felhasználókat. Bár Mark Zuckerberg eddig azt állította, hogy nem avatkoznak bele a politikába, a korábban és most is leleplezett cenzúra-gyakorlatukkal mégis világszinten befolyásolhatják például a választások kimenetelét.

Alábbiakban a leleplező videó angol nyelven: