Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az antiszemitizmus elleni küzdelemmel megbízott felelős vezető úgy fogalmazott, hogy a Deutsche Welle ellen felhozott vádak „jelentősek”.

A németországi „antiszemitizmus elleni küzdelemmel” megbízott vezető szövetségi tisztviselő felszólította az ország közszolgálati műsorszolgáltatóját, a Deutsche Welle-t (DW), hogy „részletesen tisztázza” az arab nyelvű szolgálat munkatársai és az arab világban működő médiapartnerei körében a közelmúltban felmerült antiszemita vádakat — írja a The Algemeiner.

Felix Klein – a német kormány antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős megbízottja – a Judische Allgemeine hírportálnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a DW ellen felhozott vádak „jelentősek”.

A hónap elején a Süddeutsche Zeitung (SZ) egy oknyomozó cikkéből kiderült, hogy a DW arab részlegének több munkatársa „antiszemita megjegyzéseket tett”, illetve „antiszemita szervezetekkel állt kapcsolatban”. A munkatársak közül többen „erőszakosan antiszemita” üzeneteket tettek közzé a közösségi médiában.

Még ugyanazon a héten, a Vice német nyelvű kiadásának hasonló vizsgálatát követően a DW bejelentette, hogy nem működik tovább együtt a Roya TV-vel, egy ammani magántulajdonban lévő műholdas csatornával, mivel az „antiszemita megjegyzéseket és karikatúrákat terjesztett”. A DW egyik magas rangú vezetője azt ígérte, hogy az adófizetők által finanszírozott német műsorszolgáltató „mostantól még kritikusabban fogja belsőleg felülvizsgálni partnerválasztásunkat, különösen az antiszemitizmus és a rasszizmus tekintetében”.

Arra a kérdésre, hogy a DW-nek hogyan kellene kezelnie a partnerei és munkatársai körében felmerülő antiszemitizmus vádját, Klein hangsúlyozta, hogy a közszolgálati műsorszolgáltatót létrehozó törvény előírja, hogy a „műsorszolgáltatásnak objektívnek és pártatlannak kell lennie”.

„A tudósításnak függetlennek kell lennie, és nem támogathat egyoldalúan egy adott pártot vagy vallási közösséget” – mondta Klein. „A gyűlöletkeltő riportok szintén nem megengedettek. Ezt a jogszabály világosan meghatározza”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE