Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Aláírásgyűjtés kezdődött, ugyanis Vilma viselkedése nem felelt meg a legújabb kor követelményeinek.

Néhányan úgy gondolták, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek annak érdekében, hogy változtassa meg a Scooby-Doo című rajzfilmből ismert Vilma viselkedését egy játékban, mert a bűntények felderítése során folyamatosan a rendőrség segítségét kérte – írta meg a V4NA.

„Évtizedek óta – és különösen az utóbbi időkben – a fekete és színes bőrű emberek szenvednek a rendőri brutalitás miatt, és ez a játék figyelmen kívül hagyja a rendőri brutalitás problémáját napjainkban” – áll a petícióban.

A Warner Bros. pedig beadta a derekát, komolyan vették a petíciót és a hisztit, amit emiatt a közösségi médiában kezdtek, ugyanis a legutóbbi frissítésben már nem lehet rendőröket hívni, helyette Vilma egy civil nyomozói csapat kisbuszát hívja a bűntényekhez.

Azonban ennél tovább is mennek: a dolognak ugyanis az az üzenete, hogy ne csak a játékban, de a való életben se hívják az emberek a rendőröket, ugyanis a rendőrök, még ha négerek is, rasszisták, a rendszer részei.

A helyzet San Franciscóban a legrosszabb, ahol a bűnözés 2020 óta az egekbe szökött, különösen megnőttek a kerékpárlopások számai. Erre válaszul a San Francisco Bike Coalition nevű csoport azt javasolja, hogy ha valakinek ellopják a kerékpárját, akkor ne hívják a rendőrséget, mert azzal rosszat tesznek a néger és más, színes bőrű embereknek.

De olyan is történt már, hogy egy középiskolásoknak bemutatott oktató videóban olyan tanácsot adnak a gyerekeknek, hogy ne hívják a rendőröket, ha „rasszista támadás” tanúi lesznek, ugyanis ezzel „csak fokozzák, mintsem csökkentik az erőszakot”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE