Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Ellentétben számos európai országgal, az amerikai államok többsége nem rendelkezik olyan törvénnyel, amely előírná, hogy az állami iskolák diákjai zsidóknak a második világégés alatti elgázosításáról tanuljanak.

A felmérések szerint az amerikaiak – különösen az ezredfordulósok és a Z generáció tagjai – nincsenek tisztában a holokauszt néven közismerté vált eseménnyel, miközben egyre több a „rasszista és antiszemita” bejegyzés a közösségi médiában, és a zsidóverések száma is megugrott az Egyesült Államokban, legalábbis az életvitelszerűen rettegő zsidó szupremácista szervezetek szerint, amit azért érdemes kellő távolságtartással kezelni.

A National Conference of State Legislatures politikai munkatársa, Emily Ronco által gyűjtött adatok szerint 2017 előtt mindössze öt államban volt olyan törvény, amely előírta a „holokausztoktatást”. Ezután 13 állam hozott törvényt, miután Trump hivatalba lépett, és az országban állítólagosan megugrott az „antiszemita incidensek” száma.

Néhány állam, ahol nincs kifejezetten a „holokausztoktatást” előíró törvény, arra utasítja az iskolákat, hogy az állami oktatási szervezetek által összeállított nézetek szerint oktassák a holokausztot.

Kalifornia, amely nem szerepel az Állami Törvényhozók Nemzeti Konferenciájának listáján, 1985-ben törvényt hozott, amely szerint a társadalomtudománynak „különös figyelmet kell fordítania a népirtás, a rabszolgaság és a holokauszt embertelenségének tanulmányozására, valamint napjaink kérdéseire”.

Pennsylvania, amely szintén nem szerepel a listán, 2014-ben törvényt fogadott el, amely kiemelten kezeli a „holokausztoktatást”. Az oktatást nem kötelező, de „ösztönzik”, legalábbis az állami oktatási tanács szerint.

Egy 2020-ban készült, az amerikaiak „holokausztismeretét” auditáló felmérés szerint a megkérdezettek nagyjából kétharmada nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy hány zsidó halt meg a második világháború során.

A 18 és 40 év közötti amerikaiak körében végzett felmérésből az is kiderült, hogy 48 százalékuk egyetlen koncentrációs tábort vagy gettót sem tudott néven nevezni.

Az antiszemita „gyűlölet-bűncselekmények” száma tavaly több nagyvárosban is emelkedő tendenciát mutatott, és a Center for the Study of Hate and Extremism szerint meghaladhatták a 2021-es számokat – ami rekordévet jelenthetett.

A fentiekhez érdemes hozzátenni, hogy jórészt zsidó szupremácista eredetű forrásból származó információk, amikkel valószínűleg azt igyekeznek alátámasztani, hogy miért kellene még több pénzt fordítani az államkasszából az amerikai társadalom érzékenyítésére, valamint a zsidók felsőbbrendűségét hirdető szervezetek pénzelésére.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE