Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Marián Magát úgynevezett „holokauszttagadó” bejegyzéseket írt a közösségi hálón, illetve tett közzé videófelvételeken és a könyvében megkérdőjelezte a második világháborús zsidó áldozatok számát.

Marián Magátot 2022 januárjában tartóztatták le a szlovák ügyészség nyelvezete szerint „szélsőséges eszméket hirdető” és „alapjogokat elnyomó” csoport létrehozása és támogatása miatt, továbbá „szélsőséges tartalmak” létrehozása, a „holokauszt tagadása” és a „holokauszt helyeslése” miatt, valamint „elnyomó rendszerek bűneinek tagadása” és „emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények tagadása” miatt. Az illegális nézetek kifejtését 2017 és 2021 között vitte véghez.

A bíró az indoklás felolvasását követően hirdette ki a teljes ítéletet, amire már csak a második tárgyalási napon került sor, mivel az elsőn az ebédszünetig csupán 9 bűncselekményt tudott felolvasni a vádiratban szereplő 43-ból.

„Védencem politikailag exponált ügynek tekinti az eljárást. Teljes mértékben visszautasítja az ellene felhozott vádakat és az egyelőre csak részlegesen ismertetett ítéletet” – mondta Martin Masný, a vádlott ügyvédje az első napon, majd hozzátette, hogy fellebbezni fog, bármi is legyen az ítélet.

Magátot 2022 január végén vették őrizetbe, és akkor még 37 konkrét „neonáci bűnténnyel” gyanúsították. Később vizsgálati fogságba is került. Többségében „szélsőséges tartalmak” előállításáról és terjesztéséről, valamint „holokauszttagadásról” van szó.

A Vzdor Kysuce (Kiszucai Ellenállás) nevű csoport alapítóját 2017-ben már egyszer elítélték illegális fegyverkezésért, akkor felfüggesztett börtönt kapott. 2022 decemberében a Speciális Ügyészség arról informált, hogy Magát gondolatbűnöző tevékenysége a Židokracia (Zsidokrácia) címen kiadott könyvében is megjelenik, melyben kétségbe vonja a zsidó holokauszt néven közismertté vált esemény megtörténését és úgy írja le, mint propagandát, melyen keresztül a cionisták érdekeit próbálják érvényre juttatni.

Az ellene szóló vádemelés nemcsak a könyv tartalmával, de terjesztésével is összefügg, továbbá azzal, hogy az ügyészség logikailag nehezen értelmezhető vádja szerint Magát ugyan tagadja, de egyszersmind helyesli a holokausztot, továbbá „nemzeti és faji alapú gyalázkodást követ el”.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság végül a második tárgyalási napon hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot. Az ítélet elsőfokú, ezáltal nem jogerős, így a vádlott fellebbezést nyújthatott be.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom egyik első embere, Heinrich Himmlernek bajorországi, festői környezetből álló tóparti villáját szállodává és étteremmé alakították át, amiért „természetesen” áll a bál a zsidó-liberális médiában.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

A „fehér felsőbbrendűséget” nevezte a legsúlyosabb terrorfenyegetésnek az Egyesült Államok számára Joe Biden Washingtonban.

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

Kevesen tudják, hogy a második világégés idején a Szent Korona földjét védő honvédeink a német fegyvertársaktól igazi nagymacskákat is kaptak. A magyar kezek által megszelídített ragadozók sokszor nagyot haraptak a vörös rém testéből. A legsikeresebb vadász Tarczay Ervin páncélos százados volt.

Erre már sokan nem emlékeznek: 1919 júliusában a hajdúböszörményi "Ébredő"-nyomda tulajdonosa, Szabó Ferenc kirakatában megjelent egy plakát. Rajta kormánykerék, amelyet egy kemény kéz fog.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Miután fogságom 52. napján, 1945. március 15-én elhagytuk a gödöllői poklot, csalárd módon áthajtottak bennünket Budapest helyett Monoron át Ceglédre.

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.

A „magyar forradalomért való lelkesedés” miatt, vagy 1956-ot csupán ürügyként felhasználva 257 személy ellen alkalmaztak megtorlást a Szovjetunióban. 

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

A kárpáti harcok során elszakadtam alakulatomtól, a visszatérés lehetetlenné vált. Hazamentem Kecskemétre. Ott városszerte olvasható volt a felhívás: a volt katonák jelentkezzenek a szovjet parancsnokságon. Jelentkeztem.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Ki árja, félvér, nem-árja – a félvérek és nem-árják jogállása – a nem-árják állampolgársága, házassága, hivatalviselése – a harctéri szolgálatból eredő kiváltságok, ésatöbbi.

Adolf Hitler ceruzájáért 5400 fontot adtak egy árverésen, ami miatt a zsidó-liberális sajtó a teljes glóbuszon ajvékolt egy sort.

Öt és fél év szabadságvesztésre ítéltek egy 16 éves fiút, mert „neonáci” csoporthoz tartozott, megpróbálta beszervezni egy iskolatársát is, valamint különböző eszközökkel terjesztette a csoport ideológiáját – jelentette örömködve a zsidó-liberális média.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.