Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Marián Magát úgynevezett „holokauszttagadó” bejegyzéseket írt a közösségi hálón, illetve tett közzé videófelvételeken és a könyvében megkérdőjelezte a második világháborús zsidó áldozatok számát.

Marián Magátot 2022 januárjában tartóztatták le a szlovák ügyészség nyelvezete szerint „szélsőséges eszméket hirdető” és „alapjogokat elnyomó” csoport létrehozása és támogatása miatt, továbbá „szélsőséges tartalmak” létrehozása, a „holokauszt tagadása” és a „holokauszt helyeslése” miatt, valamint „elnyomó rendszerek bűneinek tagadása” és „emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények tagadása” miatt. Az illegális nézetek kifejtését 2017 és 2021 között vitte véghez.

A bíró az indoklás felolvasását követően hirdette ki a teljes ítéletet, amire már csak a második tárgyalási napon került sor, mivel az elsőn az ebédszünetig csupán 9 bűncselekményt tudott felolvasni a vádiratban szereplő 43-ból.

„Védencem politikailag exponált ügynek tekinti az eljárást. Teljes mértékben visszautasítja az ellene felhozott vádakat és az egyelőre csak részlegesen ismertetett ítéletet” – mondta Martin Masný, a vádlott ügyvédje az első napon, majd hozzátette, hogy fellebbezni fog, bármi is legyen az ítélet.

Magátot 2022 január végén vették őrizetbe, és akkor még 37 konkrét „neonáci bűnténnyel” gyanúsították. Később vizsgálati fogságba is került. Többségében „szélsőséges tartalmak” előállításáról és terjesztéséről, valamint „holokauszttagadásról” van szó.

A Vzdor Kysuce (Kiszucai Ellenállás) nevű csoport alapítóját 2017-ben már egyszer elítélték illegális fegyverkezésért, akkor felfüggesztett börtönt kapott. 2022 decemberében a Speciális Ügyészség arról informált, hogy Magát gondolatbűnöző tevékenysége a Židokracia (Zsidokrácia) címen kiadott könyvében is megjelenik, melyben kétségbe vonja a zsidó holokauszt néven közismertté vált esemény megtörténését és úgy írja le, mint propagandát, melyen keresztül a cionisták érdekeit próbálják érvényre juttatni.

Az ellene szóló vádemelés nemcsak a könyv tartalmával, de terjesztésével is összefügg, továbbá azzal, hogy az ügyészség logikailag nehezen értelmezhető vádja szerint Magát ugyan tagadja, de egyszersmind helyesli a holokausztot, továbbá „nemzeti és faji alapú gyalázkodást követ el”.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság végül a második tárgyalási napon hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot. Az ítélet elsőfokú, ezáltal nem jogerős, így a vádlott fellebbezést nyújthatott be.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A keletről érkező hírek hatására a magyar lakosság rettegett a Vörös Hadsereg katonáitól. A szovjetek 1944. augusztus 26-án értek magyar területre az Úz völgyében, komoly harcok közepette vonultak nyugat felé, míg a front 1945 áprilisában átvonult az országon.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

A német hazafit a rendőrség szerint „a migránsok elleni gyűlölet vezérelte”, külföldről származó, invazív hátterű szomszédait akarta felrobbantani.

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

Focsaniból 1945. június első hónapjaiban 2500 magyar tisztet indítottak útba a Szovjetunió belsejébe. A 22 napos út után megérkeztünk a Vjazna folyó partján fekvő Vjaznikiba.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.