Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

Poloskákkal, szigorú őrökkel és tamponhiánnyal próbált érvelni az igaza mellett a korábban embercsempészet miatt letartóztatott nő, miközben a Salis által rajzolt életképeket mutatta be.

Nem csillapodnak a kedélyek, hiába intett nyugalomra mindenkit mindkét fél, egy ponton Ilaria Salis apja már az olasz miniszterelnök-helyettest, Matteo Salvinit is beperelte a lányával kapcsolatos nyilatkozatai miatt. Az ügynek még nincs vége, Salis több ezer követővel rendelkező Facebook-oldalt épített fel, hogy ezzel is küzdjön az embereket hátulról megtámadó lánya „igazáért”. Sokáig úgy tűnt, hogy megpróbálják elérni, hogy a római magyar nagykövetségen, házi őrizetben várja meg a magyar eljárás végét. Ezzel kapcsolatban azonban Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügyi miniszter közös közleményben hangsúlyozta, hogy az országok jogi szuverenitását tiszteletben tartva nem avatkoznak be a Magyarországon letartóztatásban lévő szélsőbaloldali erőszaktevő ellen indított bírósági eljárásba, így nem kezdeményezik a házi őrizetbe helyezést sem.

Azonban nemcsak az apa szeretné a magyar börtön falain kívül látni a 39 éves milánói nőt, de az egykori cellatársa is.

„Ilaria azt kérte, hogy ha már Olaszországban vagyok, mondjam el, hogy mennyit szenvedtünk. És ezt fogom tenni. Ő segített nekem, most én segítek neki” – így kezdte a nyilatkozatát Carmen Giorgio, aki három hónapig osztozott egy zárkán az antifa támadások elsőrendű vádlottjával. A nő korábbi kijelentései miatt, hogy „mennyire embertelenül” bánnak velük a börtönben, botrány kezdett el kibontakozni Magyarország és Olaszország között. Az elharapódzó hangulat miatt már a BVOP is egy rendkívüli sajtótájékoztató keretein belül mutatta be Salis zárkáját. Mostanra már ott tart a történet, hogy olasz jogászok azon dolgoznak, hogy Olaszországban kerüljön házi őrizetbe.

Giorgio a papírjai szerint embercsempészetben való részvétel miatt ült börtönben. Fogva tartása alatt két kéziratban és néhány rajzban gyűjtötte össze gondolatait, amelyek bizonyos értelemben a budapesti magyar börtöncellákat tükrözik a La Republica hangulatkeltő cikke szerint:

„Mindenütt poloskák voltak, a szalámi, amit adtak nekünk, úgy nézett ki, mint a kutyaeledel, azoknak, akik nem tudtak tampont venni a menstruációjukra, vattát adtak, és néha arra kényszerítettek, hogy válasszunk a levegőzés és a zuhanyzás között.”

Az migránscsempész nő a történetet azzal is színesítette, hogy állítólag látott olyan fogvatartottat, aki egy zuhanyzás alkalmával már zúzódásokkal tért vissza a szobájukba. Salisszal közeli kapcsolatot alakított ki, az antifasiszta nő egy ponton még egy pár cipőt is adott a cellatársának, így Giorgio szerint újdonsült barátnője ebből következően már egy kiváló ember, és a magyar kormány hazudik a Gyorskocsi utcai börtön körülményeiről.

Az antifa támadásokkal kapcsolatos büntetőügy tárgyalása egy héttel ezelőtt vette kezdetét a Fővárosi Törvényszéken. Az előkészítő ülésen csak a másodrendű Tobias fogadta el a vádban vele kapcsolatban megfogalmazottakat, ám az ítélet ellen már fellebbezéssel élt a védőjével együtt. Ilaria és a harmadrendű német nő viszont tagadja a vádakat, vallomást nem akartak tenni.

Folytatás májusban várható, amikor tanúként hallgatja meg a törvényszék a terrorista banda áldozatainak a vallomását.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Házunkba 1944. december 31-én lépett be az első szovjet katona, és németeket keresett. Miután jól megetettük őt, társai is meglátogattak egyre sűrűbben. Közben néha elvittek tolmácskodni, mert lengyelül beszéltem.

Azonnali hatállyal hazaküldtek hét ukrán katonát, akik a Bundeswehrnél vettek részt kiképzésen, mivel Németországban törvény tiltja szinte minden jobboldali vagy hazafias szimbólum használatát.

Az antifa terroristák ismét lecsaptak Németországban, s ezúttal talán még betegebb, még perverzebb módját választották a vérengzésnek, mint eddig.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter ígéretet tett rá, hogy még a választások előtt betiltja a GUD nevű szélsőjobboldali diákszervezetet.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

Az ügyészek egy 98 éves egykori tábori őr ellen emeltek vádat, akit azzal vádolnak, hogy részt vett a Sachsenhausen koncentrációs tábor 3300 rabjának „kegyetlen és alattomos meggyilkolásában”.

Megszünteti a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak letartóztatását 16 millió forint óvadék ellenében a Fővárosi Ítélőtábla és elrendeli bűnügyi felügyeletét, tudatta a bíróság honlapján közleményben.