Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

John Formella főügyész feljelentést tett az NSC-131 nevű New England-i nemzetiszocialista csoport 19 meg nem nevezett tagja, valamint vezetőjük, a 25 éves Christopher Hood ellen azzal vádolva őket, hogy megsértették az állam „diszkriminációellenes” törvényeit, mivel a vád szerint megfélemlítéssel próbálták megállítani a kávézós előadást. Az NSC-131 a National Socialist Club rövidítése az angol ABC betűinek sorszámai szerint. 

Az esemény, ahol a drag queenek gyerekkönyveket olvastak fel a gyerekeknek, az úgynevezett Pride hónap során zajlott a Teatotallerben, egy LMBTQ-tulajdonú kávézóban Concordban, az állam fővárosában. Juicy Garland, az esemény házigazdája, a drag queen által közzétett vírusvideóban maszkot, napszemüveget, baseballsapkát és hozzáillő inget és nadrágot viselő nemzetiszocialisták láthatók, akik kiabálnak, egyszerre emelik fel jobb karjukat, és dörömbölnek a kávézó ablakaiban.

„Azok a gyűlöletkeltő tettek, amelyek célja egy egyén vagy vállalkozás terrorizálása államunk diszkriminációellenes törvényeinek megsértésére, egyszerűen helytelenek, és nem tolerálhatók” – vádaskodott az ügyész a közleményében. 

William E. Gens, a Hood ügyvédje azt mondta, hogy még nem olvasta a vádiratot, de a Formella erényfitogtatásaként foglalta össze.

„Ennek a főügyésznek meglehetősen korlátolt a véleménye a szólásszabadságról, egyszer már vesztett, de újra meg fogja próbálni” – mondta Gens, utalva egy hasonló panaszra, amelyet a főügyész januárban nyújtott be Hood ellen, amelyet később elutasítottak. „Talán azt hiszi, hogy talál egy bírót, aki úgy gondolkodik, mint ő. Remélem, nem, nemcsak Chris Hood kedvéért, hanem mindannyiunk érdekében.”

Ha bebizonyosodik, hogy Hood és a 19 meg nem nevezett férfi megsértette az állam diszkriminációellenes törvényét, 10 000 dolláros büntetésre számíthatnak – áll a főügyészség közleményében.

Emmett Soldati, a kávézó tulajdonosa üdvözölte a főügyész vádjait, mondván, hogy az „nagyon erős üzenetet küld” az állam LMBTQ embereinek.

„Bár június óta nagyrészt a bubbletea és a tejeskávé eladásra és a műsorok megrendezésére koncentrálunk, az, hogy ez még mindig fontos a főügyészség és New Hampshire állam számára, azt mutatja meg közösségünknek, hogy ide tartozunk” – örvendezett Soldati.

Korábbi panaszában Formella azzal vádolta Hoodot és egy másik NSC-131 tagot, hogy megsértették a polgárjogi törvényt, amikor egy New Hampshire-i autópálya mentén felakasztottak egy transzparenst, amelyen ez állt: „Tartsd meg New England-et fehérnek”. A vádakat júniusban elutasították.

Gens ügyvéd elmondta, hogy amióta az ügyet elutasították, Hood visszább vonult és újszülött gyermekével foglalkozott.

Andrea Joy Campbell massachusettsi főügyész hivatala szintén feljelentést tett Hood és az NSC-131 nemzetiszocialista csoport ellen a múlt héten, azzal vádolva őket, hogy 2022 júliusa és 2023 októbere között egy „sor incidens során” megsértették az állam polgárjogi törvényeit.

Az elmúlt néhány évben egyébként Amerika-szerte megszaporodtak az LMBTQ-ellenes tüntetések és a perverz közösség elleni erőszakos cselekmények. 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A második világháború óta nem látott szintet ért el a Dániában feljegyzett antiszemita megnyilvánulások száma – közölte Henri Goldstein, a skandináv ország zsidajinak vezére.

„A magyar vérbíróságok előtt lefolyt pörök során arról az Európáról volt szó, ahol szellemi síkon nincsenek nagy és kis nemzetek, hanem ahol minden nemzet egyaránt teljesíti kötelességét a nagy európai gondolat jegyében. A perek kulisszája mögött nem volt szó a nagy Angliáról és a kis Lengyelországról és az Európa keleti részén fekvő még kisebb Magyarországról. Ott Európáról, a szellem Európájáról, a lassan ködbevesző Pax Romana anyagon, téren és időn felül álló európai szellemiségről volt szó.”

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terrorista, Ilaria Salis szabadon engedéséért folytatott politikai kampányát Giorgia Meloni miniszterelnök az RAI1-nek adott televíziós interjúban.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.