Kövess minket: Telegram — XVkontakte

2022. április 9-én megemlékezünk Győr városának 1944. évi angolszász légi terrorbombázásáról.

Gyülekező helye: Győr, Széchenyi tér és Kazinczy utca sarka előtti terület.
Gyülekező ideje: 2022.04.09. 15:00

Viselkedési irányelvek az eseményre:

- Öltözködési irányelvek: Minden résztvevőt megkérünk, hogy az egységes megjelenés érdekében fekete öltözékben jelenjen meg. A hatályos jogszabályok értelmében tilos a rendezvény ideje alatt az arc eltakarása; katonai forma/egyenruha; illetve tiltott önkényuralmi jelképek viselete. Attól függetlenül, hogy egyetértünk-e a vonatkozó törvényekkel, az esemény sikeres megtartásának érdekében rendezőink kizárják azokat a személyeket sorainkból, akik nem tettek eleget a felhívásban foglaltaknak. Továbbá arra is felhívjuk figyelmeteket, hogy az igénytelen megjelenés, nemzeti jelképeink; meggyőződésünkből fakadó szimbólumaink irreális mennyiségben való viselete távolról sem méltó hős elődeinkhez, ezen szimbólumok valós jelentéstartalmához. A magyar szélsőjobboldalnak példaként kell megjelennie az utcán, nem pedig riasztó, komikus jelenségként.

- Alkoholfogyasztás/dohányzás: A rendezvény teljes ideje alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás és a dohányzás. Az illuminált állapot kizáró ok a részvétel alól, a rendezvény alatt történő alkoholfogyasztás kizáró ok a részvétel alól. Aki dohányzás céljából elhagyja a felvonulási alakzatot, nem állhat vissza a későbbiekben.

- Politikai pártok: Politikai pártok semmilyen formában nem jelenhetnek meg az eseményen. Párttagság minden szervezeti jelzés nélkül nem kizáró ok.

A fent felsorolt irányelvek bármelyikének, illetve a helyszínen a rendezők utasításainak figyelmen kívül hagyása minimum figyelmeztetést, súlyától függően kizárást von maga után.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a „holokauszttagadás”, a „rasszizmus” és a „diszkrimináció” tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más események megtörténtének tagadására is – döntött a holland ügyvivő kormány.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

Az alábbi írás a szerző utolsó írása, amelyet 1999. augusztusában vetett papírra és a Magyar Összetartás 1999. novemberi számában látott napvilágot.

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

Tíz év börtönbüntetést kapott a betiltott brit nemzetiszocialista szervezet, a National Action társalapítója.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.