Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

A Nightmare Forge Games 2024. január 1-jén, aznap jelentette be az Infestation 88 című Mickey egeres horrorjátékot, hogy a karakter elődje közkinccsé vált. A Disney ikonjának első és eredeti verziója, Steamboat Willie mostantól szabadon feldolgozható más művekben, de ügyelni kell rá, hogy nem hasonlíthat a filmes cég verzióira. Mivel a fejlesztők már egy nappal a bejelentés után címet módosítottak, azt gondolhatnád, hogy szerzői jogi okokból siklott félre valami. Pedig nem.

A Mickey egeres játék „neonáci” jelképet használt

A stúdió akaratlanul, de nagyon nagy, mondhatni politikailag inkorrekt hibát vétett, amit elég hamar kiszúrt az internet népe. Bár a Nightmare Forge ügyesen ragadta meg a lehetőséget, hogy a Micimackó: Vér és Méz mintájára – csak éppen videojáték formájában – feldolgozzon egy szerzői jogi védelem alól kikerülő karaktert (jelen esetben Mickey egér eredeti figuráját), a cím mellé ment. De hol a hiba? Nos ott, hogy a 88-as számot (ami a cselekmény idejére, vagyis a ’80-as évekre akar utalni) „neonáci” szimbólumként értelmezte az internetes közönség erre érzékeny része.

A 88-as számot ugyan valóban előszeretettel használják nemzetiszocialista személyek és szervezetek, a II. világháború utáni üldöztetés idején a Führer méltatására a „Heil Hitler” felkiáltás szimbólumaként. A magyarázat roppant kézenfekvő, de aki még nem tudná: a „H” az ábécé nyolcadik betűje, így a kétjegyű számot „HH”, vagyis „Heil Hitler” mögöttes jelentéssel ruházták fel a fehér patrióta mozgalom hívei és támogatói.

„Sajnos a játék bejelentésekor nem voltunk tisztában a 88-as számmal kapcsolatos további implikációkkal. A játékunk az 1980-as években játszódik, az 1988-as évszámot egyszerűen a játékunk grafikájában szereplő szimmetrikus dizájn miatt választottuk. Ezért a 88 szigorúan az 1988-as évet jelképezi [a stúdió olvasatában] – semmilyen további jelentéstartalmat nem kívánunk kifejezni” – magyarázkodott a fejlesztőcég az X-en. Gyorsan hozzátették, hogy tényleg nem a „neonáci mozgalmak támogatása” vezérelte őket: „elnézést kérünk a tudatlanságunkért, és nagyra értékeljük, hogy felhívták rá a figyelmünket, így azonnal cselekedhettünk”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

A Nyilaskeresztes Párt Szálasi Ferenc nemzetvezető részvételével tartotta meg december havi Nagytanácsát, jelentette 1944 decemberében a Magyar Távirati Iroda.

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

A Lustgartenben a nemzeti ünnepnap alkalmából tartott tömeggyűlésen Hitler kancellár, mint minden évben, most is beszédet mondott.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

A perui drogügyi nyomozók 58 kilogramm Adolf Hitler nevével márkázott horogkeresztes fóliába csomagolt kokaint foglaltak le. A szállítmány Belgiumba tartott.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

Egy fiatal dán lány figyelemre méltó felfedezést tett nemrégiben, ugyanis közel háromszáz viking érmét talált, amelyekről úgy vélik, hogy több mint 1000 évesek lehetnek.

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

Tasmania a zsidó-liberális média tálalása szerint „történelmet írt azzal, hogy Ausztrália első államaként betiltotta a náci tisztelgést”.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

„Ezzel az aláírással a német nép és a német haderő, tetszik vagy sem, a győztesek kezébe adta magát” – mondta Alfred Jodl vezérezredes Dwight D.Eisenhower tábornoknak, a szövetséges haderők európai főparancsnokának reimsi főhadiszállásán, 1945. május 7-én.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

„A magyar vérbíróságok előtt lefolyt pörök során arról az Európáról volt szó, ahol szellemi síkon nincsenek nagy és kis nemzetek, hanem ahol minden nemzet egyaránt teljesíti kötelességét a nagy európai gondolat jegyében. A perek kulisszája mögött nem volt szó a nagy Angliáról és a kis Lengyelországról és az Európa keleti részén fekvő még kisebb Magyarországról. Ott Európáról, a szellem Európájáról, a lassan ködbevesző Pax Romana anyagon, téren és időn felül álló európai szellemiségről volt szó.”