Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

A Nightmare Forge Games 2024. január 1-jén, aznap jelentette be az Infestation 88 című Mickey egeres horrorjátékot, hogy a karakter elődje közkinccsé vált. A Disney ikonjának első és eredeti verziója, Steamboat Willie mostantól szabadon feldolgozható más művekben, de ügyelni kell rá, hogy nem hasonlíthat a filmes cég verzióira. Mivel a fejlesztők már egy nappal a bejelentés után címet módosítottak, azt gondolhatnád, hogy szerzői jogi okokból siklott félre valami. Pedig nem.

A Mickey egeres játék „neonáci” jelképet használt

A stúdió akaratlanul, de nagyon nagy, mondhatni politikailag inkorrekt hibát vétett, amit elég hamar kiszúrt az internet népe. Bár a Nightmare Forge ügyesen ragadta meg a lehetőséget, hogy a Micimackó: Vér és Méz mintájára – csak éppen videojáték formájában – feldolgozzon egy szerzői jogi védelem alól kikerülő karaktert (jelen esetben Mickey egér eredeti figuráját), a cím mellé ment. De hol a hiba? Nos ott, hogy a 88-as számot (ami a cselekmény idejére, vagyis a ’80-as évekre akar utalni) „neonáci” szimbólumként értelmezte az internetes közönség erre érzékeny része.

A 88-as számot ugyan valóban előszeretettel használják nemzetiszocialista személyek és szervezetek, a II. világháború utáni üldöztetés idején a Führer méltatására a „Heil Hitler” felkiáltás szimbólumaként. A magyarázat roppant kézenfekvő, de aki még nem tudná: a „H” az ábécé nyolcadik betűje, így a kétjegyű számot „HH”, vagyis „Heil Hitler” mögöttes jelentéssel ruházták fel a fehér patrióta mozgalom hívei és támogatói.

„Sajnos a játék bejelentésekor nem voltunk tisztában a 88-as számmal kapcsolatos további implikációkkal. A játékunk az 1980-as években játszódik, az 1988-as évszámot egyszerűen a játékunk grafikájában szereplő szimmetrikus dizájn miatt választottuk. Ezért a 88 szigorúan az 1988-as évet jelképezi [a stúdió olvasatában] – semmilyen további jelentéstartalmat nem kívánunk kifejezni” – magyarázkodott a fejlesztőcég az X-en. Gyorsan hozzátették, hogy tényleg nem a „neonáci mozgalmak támogatása” vezérelte őket: „elnézést kérünk a tudatlanságunkért, és nagyra értékeljük, hogy felhívták rá a figyelmünket, így azonnal cselekedhettünk”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

2007. november 20-án a brit királyi pár 60. házassági évfordulóját, azaz gyémántlakodalmát ünnepelte. Az esemény mögött kimondatlanul is ott áll az a rendkívüli történet, hogy a házasságuk csaknem meghiúsult amiatt, hogy Fülöp rokoni kapcsolatban volt Hitler egyik legközelebbi követőjével.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese, a második világháború alatt  szerepet játszó politikusok közül az egyik legkülönösebb és legérdekesebb egyéniség.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Immár 30 év telt el azóta, hogy 1914-ben szerény erőmmel szolgálatba álltam az első világháborúban, amelyet ráerőltettek a Birodalomra.

A „náci fasizmus” elleni partizánharcot éltette Ilaria Salis, a Magyarországon fogva tartott és az olasz szélsőbaloldal által az európai parlamenti választásokon jelöltként indított terrorista a második világháború végére emlékező olaszországi ünnep alkalmából.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.